Sony Xperia M4 aqua telefonda hafıza birleştirme işlemi nasıl yapılır?

0

Sony Xperia M4 aqua telefonda hafıza birleştirme işlemi nasıl yapılır?

Sony Xperia M4 aqua sd kartını dahili hafızaya nasıl aktarırım?

Sony Xperia M4 aqua telefon kullanıyorum belli bir zaman sonra telefonumda yer yok hatası alıyorum ve uygulama yükleyemiyorum. Sd kartımı telefonun dahili hafızasına nasıl eklerim. Telefon uygulamarlımı Sd karta aktarabilir miyim?

ismailsarp ismailsarp (6010)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Sony Xperia M4 Aqua telefonu 8 GB dahili hafıza ile birlikte geliyor. Androidin çalışması için gerekli olan işletim sistemi dosyalarınında bu hafıza içerisinde yer alıyor. Hâl böyle olunca kullanıcıya sadece 6-7 GB lık bir alan kalıyor. Bu da günümüz için çok yetersiz. Sadece birkaç uygulama bile kurulsa bu alan hemen bitiveriyor.

    Android 6.0 ile birlikte artık SD kart telefonun ikinci hafızası olarak gösterilebiliyor. Bu bir nevi bilgisayarlardaki C ve D bölümleri gibi gösterilebilir.Bilgisayarda birkaç komut girilerek takılan SD kartını telefon içindeki bir hafıza olarak gösterebiliyoruz.Bunun için yapmanız gerekenler sadece birkaç komuttan ibaret olacak.

    Kurulum için ihtiyacımız olan dosyaları indirelim;

    1- Sony M4 Aqua Telefonun driver (bilgisayarın tanıması için gerekli( dosyasını indirip kurun. Alternatif 1  |  Alternatif 2

     

     

     

     

    2- Adb komutlarını çalışatırabilmek için telefonunuza ait adb driverlerini indirip kurun. Alternatif 1   |   Alternatif 2

     

    Dosyaları indirip kurduktan sonra telefonunuzdaki " USB Hata ayıklama " modunu açın .Bu modu açabilmek için telefonunuzu geliştirici olarak tanımlamanız gerekebilir. Ayarlar-->Gelişmiş Seçenekler altında bulabilirsiniz. Gelişmiş Seçenekler bölümü çıkmadıysa telefonunuzun Ayarlar--->Hakkında kısmına gelin ve Derleme kısmına 6-7 kez tıklayarak geliştirici hesabını açın.

    Tüm bu işlemlerden sonra artık komut istemiyle hafıza kartını depolama hafızası olarak gösterebiliriz.

    • Başlat menüsüne gelin ve arama bölümüne cmd yazın. Çıkan sonuca sağ tıklayarak Yönetici olarak çalıştır deyin.
    • Komut istemindeyken aşağıdaki komutu yazın ve enter basın.
      adb shell sm list-disks

       

    • Şimdi aşağıdaki komutu yazarak hafıza kartının %70 oranında telefon tarafından kullanılabilir olamsını sağlayın. Yüzdelik kısmını siz kendinize göre ayarlayın. Yazdığınız yüzdelik kısım telefonun kullanacağı yüzde olarak ayarlanacaktır.
      sm partition disk:179,64 mixed 70

       

       

    Tüm bu işlemler bittiğinde telefonunun depolama kısmına geldiğiniz iki farklı depolama hafızası göreceksiniz. Bundan sonra uygulamalarınızı ikinci hafızaya taşıyabilir ve normalde telefona sığmayacak birkaç uygulamayı yükleyebilir olacaksınız. Ancak şunu söylemekte yarar varki bu çözüm yerel hafızanın büyük olması ile eşdeğer olmayacaktır. Yani normal bir hafıza gibi performans beklemeyin.

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol