Sony Xperia M4 Aqua Xperia Flash Tool ile Rom Yükleme? Xperia M4 Aqua Android 6.0 dan 5.0'a geri dönmek nasıl yapılır?

1

Sony Xperia M4 Aqua Xperia Flash Tool ile Rom Yükleme?

Sony Xperia M4 Aqua Android 6.0 dan 5.0'a geri dönmek nasıl yapılır?

Sony Xpreia M4 Aqua telefon kullanıyorum.Telefonuma Android 6.0 güncellemesini yükledim ancak Android 6.0(Marshmallow) sürümünü beğenmedim, şarjı daha hızlı tüketiyor ve telefon daha yavaş çalışıyor.Bu yüzden Sony Xperia M4 Aqua telefonumda Android 5.0(Lollipop) sürümüne geri dönmek istiyorum.

Sony Xperia Model telefonlara nasıl Orjinal Rom yükleyebilirim?

Sony Xperia Model telefonlara Xperia Flash Tool kullanarak Rom yükleme nasıl yapılır?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Sony Xperia M4 Aqua telefon kullanıyorsanız telefonunuza yakın zamanda Android 6.0 güncellemesini almışsınızdır.Ancak bu güncelleme sonrası telefonda pilin hızlı tüketimi ve performans sorunları oluşabilir.Bu yüzden bazı kullanıcılar bu sürümü beğenmeyip eski sürümü geri dönmek istiyorlar.Sony Xperia M4 Aqua telefona tekrar Android 5.0 işletim sistemini Xperia Flash Tool programını kullanarak yükleyebilirsiniz.

    Sony Xperia Flash Tool nedir sadece M4 Aqua için mi geçerlidir?

    Xperia Flash Tool isimli yazılım sadece M4 Aqua için geçerli değil Sony Xperia telefon modellerinde geçerli olan genel bir yazılımdır.Xperia Flash Tool yazılımını kullanarak telefonunuza Orjinal Rom(yani orjinal android sürümü) yükleyebilirsiniz.

    **Android telefonlar için genel kullanılan bazı tabirler vardır.Bunları bilmeyenler için en kısa şekilde açıklamak isterim**

     

    • Rom: Android telefonlarda Android sürümüne verilen isim.Diğer adı Firmware, yani Android için işletim sistemi demektir.
    • Root: Bu yazıda Root işleminden bahsedilmeyecek ancak android sistemlerinde adını sıkça duyabilirsiniz.Root kısaca Android sisteme yetki vermeye yarayan işlemdir.Siz Android sürümünüze Root atarsanız telefonunuzda süper yetkilere sahip olursunuz.Örnek olarak silinmeyen programları silmek gibi..
    • Flashlamak: Rom Flashlama tabiri ise, Rom'u telefona veya tablete yüklemek demektir.Flashlamayı yüklemek olarak düşünebilirsiniz.

     

    Sony Xperia M4 Aqua Xperia Flash Tool ile Rom Yükleme işlemi nasıl yapılır?

    Sony Xperia M4 Aqua Android 6.0 dan 5.0'a geri dönme işlemi nasıl yapılır?

    Sony Xperia M4 Aqua telefonunuza Rom Yüklemek (6.0'dan 5.0' geri dönüş veya tersi de yapılabilir) için ilk olarak ihtiyacımız olan programları bilgisayarımıza indirelim.

    1. Xperia Flash Tool 0.9.22.3 yazılımını buradan indirin. (Telefona Rom yüklemek için kullanılacak)                                    veya Torrent olarak indirmek için buraya tıklayın(Torrent programı gereklidir).
    2. Sony Xperia M4 Aqua için gerekli Android 5.0 Orjinal Rom linki.                                                                                  Android 5.0 Orjinal Romu buradan indirin. İsteyen aynı yöntemle Android 6.0.1 işletim sistemini de yükleyebilir.Android 6.0.1 işletim sistemini buradan indirin.
    3. Windows işletim sisteminin Sony Xperia M4 Aqua telefonunuzu tanımaması halinde gerekli yazılımı buradan indirin.Listede 2.sayfada bulabilirsiniz.

     

    Şu anda bize gereken tüm dosyaları indirdik.Geriye sadece Orjinal Rom'u telefonunuza yüklemek kaldı.Aşağıdaki adımları uygulayarak telefonunuza Orjinal 5.0 veya 6.0.1 Rom yükleyebilirsiniz.

    1. İlk olarak telefonunuzu bilgisyarınıza bağlayın ve tanıma durumunu kontrol edin.Bilgisayarınıza bağladıktan sonra bilgisayarınıza otomatik olarak Sony Xperia M4 Aqua olarak telefonunuzu tanıyacaktır.Bunu bilgisayarınıza girerek telefonunuzu gördünüzde de anlayabilirsiniz.Eğer tanınmadıysa Driver i kullanıp tanıtabilrisiniz.
    2. Kabloyu telefonunuzdan çıkartınız.
    3. indirdiğiniz flashtool-0.9.22.3-windows uygulasını çalıştırarak bilgisayarınıza yükleyiniz.Kurulumda herhangi bir karışık durum olmadığından açıklama gereği duymadım.
    4. Ardından indirdiğiniz Rom dosyasını E2303_26.1.A.3.111_CE.ftf kopyalayın ve C:\Users\[Kullanıcı adınız]\.flashTool\firmwares içine yapıştırın.Son durum aşağıdaki resimdeki gibi olmalı. (NOT: .flashtool klasörünü bulamazsanız, flashtool uygulamasını bir kere başlattığınızda klasör oluşacaktır)
    5. Şimdi Flash Tool programını çalıştırabiliriz.Flash Tool simgesi masaüstüne oluşmadı ise başlat üzerinden FlashTool klasörü altında FlashTool ve FlashTool64 uygulamalarını bulabilirsiniz.Bilgisayarınız 64 Bit ise FlashTool64 uygulamasını başlatınız.
    6. Programı ilk başlattığınızda Please wiat until the end of process uyarısı yazısı alırsanız sabırla bekleyiniz.Program bu aşamada internet üzerinden gerekli dosya veya güncellemeleri indiriyordur.Yazının kaybolmasını bekleyiniz.
    7. Arayüz ekranı geldikten sonra Program üzerinde sol üstte duran şimşek simgeli butona tıklıyoruz.Buraya tıkladığımızda karşımıza Bootmode chooser isimli küçük bir pencere gelir.Buradan FlashMode seçerek ok deyin.
    8. Ardından karşınıza yeni bir pencere açılacaktır.Buradan firmware dosyanızın içine attığınız tüm romlar listelenir.Biz 1 adet dosya attığımızdan Karşımıza Sony Xperia M4 Aqua Rom u listelecektir.Listeyi genişleterek sürümün yazdığı yazıya kadar geliniz ve sürüm yazısına tıklayınız 26.1.A.103.111 (Android 5.0 için, 6.0.1 için farklılık gösterecektir.).Ayrıca sağ taraftaki Sin yazısı altında APPS_LOG ve USERDATA seçerseniz program telefonu formatlayıp Android sürümünü temiz olarak yükler.Seçili olmadığı taktirde dosyalarınız aynen kalır.Ancak ben temiz kurulum olması sebebiyle seçili olmasını tavsiye ederim.Tüm işlermlerin ardından Flash butonuna tıklayınız.
    9. Flash yazısına tıkladıktan sonra biraz bekleyiniz ve karşınıza bir uyarı penceresi çıkacak ve telefonu bilgisayarınıza bağlamanızı isteyecektir.Burada dikkat edilmesi gereken nokta telefonun kapalı olmasıdır.Telefon kapalı halde iken açma tuşuna basmadan sadece ses kısma(volume down) tuşuna basılı tutuarak telefonu bilgisayarına bağlayınız.Program otomatik olarak telefonunuzu tanıyacak ve Rom yükleme işlemi başlayacaktır.
    10. Rom yükleme işlemi 10-15 dk kadar alabilir sabırla bekleyiniz.Tüm işlemler bittikten sonra Finished yazısını gördüğünüzde artık telefonun bilgisayar ile bağlantısını kesebilirsiniz.Telefonu açın ve yeni yüklediğiniz Rom'u kullanmaya başlayabilirsiniz.İlk açılış biraz uzun sürecektir sabırla bekleyiniz.

     

    Tüm bu işlemlerin ardından Sony Xperia M4 Aqua telefonunuza Android 5.0 Rom'unu yüklemiş olduk.Siz de aynı yolu izleyerek Android 6.0 Rom yükleyebilirsiniz.Ayrıca bu yazılım sadece Sony Xperia M4 Aqua için geçerli değil tüm Sony Xperia ailesi için geçerlidir.Aynı adımları izleyerek kendi Sony Xperia model telefonlarınıza Rom yükleyebileceksiniz.

     

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      rom yükleme esnasında program uzun süre takılı kaldı, dondu bi tepki vermedi. yükleme tamamlanmadı. şimdi tel hiç açılmıyor, ne de kapatabiliyorum başlangıçta takılı kaldı. acill yardımmm.

      mustafaonder mustafaonder (1)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Rom yükleme aşamasında bir aksaklık meydana gelmiş olabilir. Bu da yüklemenin tamamlanmamasına sebep olabilir. Aynı işlemi tekrarlamayı denediniz mi.Üstteki Rom yükleme durumunda telefon kapalı konumda iken ses kısma tuşuna basılı tutmanız belirtilmiş.Bu durumda tekrar yükleme işleminizin gerçekleşmesi mümkün olmalı. ismailsarp 6 yıl önce
      • sürücü yükleme modunda hallettim ama geri 6.0a dönmek istiyorum, linki günceller misiniz ? mustafaonder 6 yıl önce
      • 6.0 sürümüne 5.0 üzerinden güncelleme yapabilirsiniz. 5.0 yüklü telefonunuzu Sony yazılımı yüklü bilgisayarına taktığınızda, program üzerinden güncelleme yaptırabilirsiniz. @mustafaonder ismailsarp 6 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol