Sorum şu windows 10 pro bilgisiyarımda çok büyük bir sorun alıyorum ve nasıl bir hata aldığımı yazıcam

0

Merhaba, Windows 10 PRO kullanıyorum ve 1 yıldır bir sorunla karşı karşıyayım. Şöyle ki hiçbir ayarı açamıyorum komut sistemi vb. Windows ayarlar gibi bir çok şey bende açılmıyor virus kapmış olabilir mi diye test ettim kapmamış hiçbir şeyi açamıyorum microsoft store den hiçbir şey indiremiyorum indirdiğim şeyler açılmıyor ses hatası alıyorum "sorun giderme sihirbazı devam edemiyor" diye ve bunun gibi çok fazla sorunla karşı karşıyayım bilgsiyarı sıfırlasam mı diye çok düşündüm sıfırlayıp sıfırlayamayacağımı size sormak istedim sizce sıfırlasam düzelir mi?

alikerim21121 alikerim21121 (1)
1 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Merhaba,

    Bilgisayardaki yönetici hesabınızdan çıkmış olabilirsiniz. Bu sayfadan yararlanarak yönetci hesabınızı kontrol edebilirsiniz. Ayrıca Windows Update'den işletim sisteminizin güncel olup olmadığını kontrol edin. Eğer yapılmamış bir güncelleme varsa onu kurmanızı tavsiye ederim. Ayrıca virüs ihtimaline karşı indirebiliyorsanız Malwarebytes programını indirip bir tarama yapmayı deneyin. 
     

    Yukarıda yazdıklarımı orjina Windows kullandığınızı düşünerek yazdım. Eğer orjinal, lisanslı Windows kullanmıyorsanız bu tür sorunlar anormal değildir. Korsan sürümlerde de bu hataları düzeltmenin pek fazla yolu yoktur. 

    Yapabileceğiniz başka bir işlem ise sürücülerin güncelliğini kontrol etmektir. Bunun için yapabiliyorsanız kendi bilgisayarınızdan veya farklı bir cihazdan indirdiğiniz Driver Booster yazılımını problemli bilgisayarda çalıştırmak. Bu yazılım sürücülerinizin güncelliğini otomatik olarak kontrol eder ve eğer güncel olmayan bir sürücü barsa onu günceller.

    Bu sayfa da işinize yarayabilir: Microsoft Windows 10 Yönetici Hesabı Değiştirme

     

    Eğer ki yukarıda yazdıklarımın hiçbiri işe yaramazsa belki de en iyi çözüm format atmak, yani sıfırlamak olacaktır. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta şu; eğer bilgisayarı sıfırlayacaksanız ve orjinal Windows kullanıyorsanız formattan önce mutlaka ürün anahtarınıza ulaşın ve bir yere yazın. Laptop kullanıcısıysanız laptopların büyük çoğunluğunda ürün anahtarı laptop anakartına gömülü oluyor, bu durumda kurulumda zaten laptop size ürün anahtarı sormaz ve kurulumu rahatça yaparsınız. Ama bu her laptopda geçerli değil. Laptop kullanıcısıysanız modelinize göre bunu araştırmalısınız. Masaütü kullanıcısıysanız ürün anahtarı bilgisayar üzerinde veya kutuda bir etiket veya belge ile gelmiş olmalı. Komut istemi üzerinden anahtara ulaşmak mümkün ancak komut istemini açamadığınızı söylemişsiniz. Bu durumda etiketi bulamlısınız veya yeni bir lisans almalısınız. Korsan kurulum da mümkündür ama tavsiye etmiyoruz. 
     

    Sorunuz olursa yine bu cevabın altına yorum olarak yazabilirsiniz.

    xbedirhanx xbedirhanx (836)
    1 yıl önce cevaplandı

      0

      Bilgisayarını sıfırlaman ya da format ile yeniden kurulum yapman yerinde olur. Bazen bu hataları düzeltmek bir kaç gününü alır. Oysaki oturup format atsan ya da sıfırlasan yarım günde tertemiz bilgiayara sahip olursun.

      alattin alattin (16984)
      1 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol