SoundMAX Ses problemi

0

beyler uzun zamandır kullanmadığım masaüstü bilgisayarımı açtım.Gayet güzel çalışıyor fakat ses yok.Bilgisayarım açıldığındada SoundMAX ın üzerinde çarpı işareti var.Sesi naptıysam geri getiremedim bi kaç kez soundMax ın driverlerini güncellemeye falan çalıştım bilgisayar mavi ekran hatası verdi çözümlerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler.(HOPARLÖRÜMÜN MARKASI:Creative SBS380)

maho58 maho58 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Genel çözümler:

    - Sistemi baştan kurduktan sonra,update yöntemi ile sistemi güncelleyip sürücülerin internet yolu ile bulunmasını sağlayın ve yükleyin.

    - Aygıt yöneticisinden,cihaza ait donanım kimliğine bakıp kimlik yolu ile kullandığınız işletim sistemine uygun sürücüyü bulup yüklemeniz daha uygun olacaktır.Bununla ilgili daha evvel video'lu anlatım yapmıştım.

    - Cihazın sürücüsü yeni sistemleri desteklemiyor olabilir.yada sistemizde çakışan bir sorundan ötürü Bios,farklı sürücüler,yanlış yüklenmiş driver'lar ve uygulamaları vs.mavi ekran hatalarınada yol açabiliyor.

    Alternatif sistemler: Linux işletim sistemi Ubuntu / Mint bilinen en iyi açık kaynak  ücretsiz sistemlerdir hemen hemen tüm sürücüleri otomatik tanıyarak kullanılabilir hale getirir mavi ekran falan uğraştırmaz ses cihazlarında double digital cinema mixer 5+1 speaker kullanıcılarına yönelikte yaygın opensource açık kaynak uygulamalarda oldukça çok.Farklı sistem açık kaynak sistemler içinde blog sayfamı ziyaret edebilirsiniz.

    Dip notlar: Üstteki işlemleri deneme yanılma yolu ile yaparsanız sonuç elde edeceksinizdir.Windows7 üzeri sistem kullanıyor iseniz win10/8.1/8 vb. windows 7 'i yüklemeniz mantıklı olabilir bazen yeni sistemler eski donanıma sahip cihazlarda çalışmayabiliyor çalışsada tam verim vermiyor bu noktada eski cihazların sürücüleri,yeni sistemlerde çalışsada geniş özelliklerini yitiriyor hatalar veriyor vb.

    Saygılarımla kolay gelsin.

     

    forjest forjest (101)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol