Sporstation dolandırıcı mı?

0

Geçen ay Facebook hesabıma bir virüs bulaştı. Cep telefonumdan Facebook'a girdiğimde karşıma otomatik olarak Sporstation adlı sayfa açıldı. Hiç bir işlem yapmadan kapattım. Bunu özellikle söylüyorum. Hemen cep telefonuma bir sms geldi.  Ben hiç bir yere telefon numaramı yazmadım. Bir yere tıklamadım. Virüs Sporstation sayfasını otomatik açtı.

Gelen SMS de haftalık 14 TL karşılığında Sporstation paketimin aktif hale geldiği yazıyordu. Hemen iptal etmedin yollarını aradım elbette. SMS ile Sporstation paketini iptal ettim. Fakat şimdi Avea faturamda 14TL lik bir ücret görüyorum. Böyle bir şey nasıl olabileceğini anlamadım. Ben bir yere ne telefon numaramı verdim ne de şu paketi aktif hale getir dedim. Hattım Avea. Bu nasıl oluyor. Eğer bu paket gerçekten aktif olduysa ortada Avea ve Sporstation'ın birlikte yaptığı bir dolandırıcılık söz konusu.

alivecan alivecan (337)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    3

    Sana ait bir videoyu paylaşıyorlar haberin varmı yoksa tıkla izle Facebook virüsü nasıl temizlenir?

    çözümünü incelemiştim. Bu durumla ilgili pek çok kullanıcı şikayeti gelince ben de telefondan inceleyeyim dedim. 

    Analiz için virüsün yaydığı linki cep telefonumun tarayıcısıdan açtım yani  Sporstation.com  web sitesini. Siteye girer girmez  Sporstation abonleliğiniz 14TL karşılığında başladı diye bir sms geldi. 

    Ortada çok ciddi bir sıkıntı var. Facebook sayfanızda virüsün paylaştığı linki tıklamanız Sporstation  aboneliğini başlatmak için yeterli.

    Sizin telefon numaranızı vermeniz, şu servise abone olmak istiyorum gibi bir form doldurmanız gerekmiyor. Bu web sitesi yani Sporstation.com telefon numaranızı otomatik alıyor. Zararlı yazılım sizi doğrudan 14TL karşılığı Sporstation servisine üye yapıyor. Siz daha sonra servis iptali  için SMS atmanız paketi iptal ediyor ama bir kere servis başladığı için 14TL servis ücreti faturanıza yansıtılıyor.

    1. Bir yere telefon numaranızı vermiyorsunuz. Web sitesini ziyaret ettiğinizde otomatik olarak alıyorlar.
    2. Bir servise üye olmak istiyorum gibi bir işlem yapmıyorsunuz.
    3. Facebook'unuza virüs tarafında yollanan linki tıkladığınızda çat diye servise üye oluyorsunuz.

    Korkunç değil mi? Eve bunların hepsi gerçek. 

    Bunun adı dolandırıcılıktan başka bir şey değil.

    Daha sonra Avea'yı aradım bu durumla ilgili. Avea'nın cevabı özel bir servis kullanmışsınız bizimle ilgisi yok oldu. Ben "Faturayı siz kesiyorsunuz nasıl sizinle ilgisi olmaz dedim" fakat karşımdaki görevli oldukça aciz ve standart lafları okuyan robotik tiplerden biri olduğu için aynı lafları söyledi durdu. Muhatap olarak 0216 474 02 00 telefonu verdi.  Henüz aramadım fakat hafta içi arayacağım ve bu durumu soracağım kendilerine.

    Avea gibi kurumların nedense müşteri hizmetleri denen birimleri papağan gibi aynı lafları söyleyen kişilerden oluşuyor malumunuz.

    Ortada Avea'nın da dahil olduğu ve Sporstation.com adlı sitenin ciddi bir sahtekarlığı söz konusu. 

    Son kullanıcıların virüs diyerek ciddiye almadıkları durum cep telefonlarında çok ciddi sıkıntılara yol açıyor. Faturalı hat kullananların dikkatli olması ve faturlarını iyi incelemeleri gerekiyor.

    alattin alattin (16999)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol