Spotify'da indirilen şarkılar nasıl yedeklenir?

0

Spotify Premium da indirdiğim bir sürü müzik var. Bazen Spotify'ı telefondan kaldırmak zorunda kalıyorum geri yükleyince de bütün müzikleri tekrar indirmek zorunda oluyorum. Spotify'da indirilen müzikleri yedekleyebilir miyiz?

Spotify indirilen şarkılar nasıl yedeklenir?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Spotify'da indirilen şarkılar nasıl yedeklenir?

    Spotify uygulamasında dahili olarak müzik yedekleme diye bir özellik bulunmuyor. Ama başka bir yöntemle yine Spotify'da indirdiğiniz şarkıları yedekleyebilir, daha sonra tekrar indirmeye gerek kalmadan kullanabilirsiniz.

    Öncelikle Spotify müzikleri nereye, yani hangi klasöre indirip kaydediyor bunu bulalım. Telefonunuzdan Dosya yöneticisi (dosyalarım da yazabilir) uygulamasını açın ve şuraya gidin:

    Android > data > com.spotify.music > files > spotifycache > Storage

    Spotify indirilen müzikleri buradaki Storage klasörüne kaydediyor. Normalde bu Storage klasörünü bilgisayarınıza veya SD kartınıza olduğu gibi kopyalayabilirsiniz. Spotify'ı kaldırıp geri yüklediğinizde de yine aynı konumuna geri taşırsınız, böylece bütün şarkılarınız indirmeden geri gelir.

    Ama ben garanti olsun diye bütün com.spotify.music klasörünü yedeklemenizi tavsiye ediyorum. Ben şu şekilde bir deneme yaptım:

    1. İlk önce com.spotify.music klasörünü bilgisayarıma attım.
    2. Telefonumdan Spotify'ı kaldırdım ve tekrar yükledim. Ama hesabımla oturum açmadım.
    3. Sonra bilgisayarımdaki com.spotify.music klasörünü olduğu gibi tekrar Android > data dizinine attım.
    4. Ardından Spotify uygulamasını açtığımda hesabımla otomatik olarak oturum bile açılmıştı, ve indirdiğim bütün şarkılar da yüklenmişti.

    Yani anlayacağınız üzere, com.spotify.music klasörünü olduğu gibi yedeklerseniz Spotify uygulamasında hesabınızla alakalı ne var ne yok her şeyi yedeklemiş olursunuz. Hem daha kolay ve pratik olur sizin için.

    Olurda bir gün Spotify'ı kaldırmanız gerekirse tek yapmanız gereken com.spotify.music klasörünü Android > data bölümüne atmak olacak.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol