Spotify Hi-Fi hizmeti nedir? Spotify Hi-Fi nasıl kullanılır?

0

Spotify Hi-Fi hizmeti nedir?

Spotify Hi-Fi ücreti ne kadar olacak?

Spotift Hi-Fİ ne işe yarar?

Spotify Hi-Fi hizmeti ne zaman çıkacak?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Spotify nedir?

    Spotify Dünya çapında 50 milyonu aşan ücretli kullanıcıya sahip bir müzik dinleme servisidir.Spotify ücretli üyelik ile üye olan kullanıcılar Spotify içerisinde kayıtlı sayısız müziği sınırsız şekilde dinleyebilirler.

    Spotify Hi-Fi hizmeti nedir? Spotift Hi-Fİ ne işe yarar?

    Spotify normal hizmetin yanında artık Hi-Fi denilen bir hizmet daha sunacak.Hi-Fi hizmeti, kullanıcıları kayıpsız ve kaliteli ses seçeneği sunacak.Normal şartlarda bir müzikte 320kbps gibi saniye başına/beri kalitesi olurken artık Hi-Fi ile bunların daha da üstüne çıkılabilecek.

     

    Hi-Fi hizmeti genel anlamda şarkının ilk kayıt esnasındaki orjinalliğinde olacak ve sesi en az kayıpla aktaracak.Bu sayede ses kalitesinde farklar yaşatacak.

    Hi-Fi ile ses kalitesi artışı tabi ki ses dosyalarındaki boyutları da arttıracak.Örneğin Hi-Fi olmayan bir şarkıya oranla bu 3-4 kat, belki de daha fazla olacak şekilde büyük olacak.Bu da Spotify'in Hi-Fi hizmet kullanıcıları için kota sorunlarına neden olabilir.Özellikle Türkiye'de kotaların düşük olması sebebiyle sadece Spotify Hi-Fi hizmeti kullanan kullanıcılar bile kotalarını doldurabilirler.Bu yüzden Hi-Fi hizmeti kullanıcıları mümkün olduğunca Wi-Fi ile çevrimdışı kayıt gibi seçenekler ile şarkıları daha önceden kayıt altına almak durumunda kalabilireler.Tabi ki kayıt boyutları da artacağından telefondaki depolama alanına da dikkat etmek gerekebilir.

    Spotify Hi-Fi ücreti ne kadar olacak?

    Spotify Hi-Fi normal ücretli kullanıcıların alabileceği ekstra bir servis olacak.Bu sebeple Hi-Fi kullanıcıları normal ücretin 2 katı kadar ücret ödenecek denilebilir.Birçok kaynakta bu ücretin 5-10$ arası olacağı tahmin ediliyor.

    Spotify Hi-Fi hizmeti ne zaman çıkacak?

    Spotify Hi-Fi hizmetini yakın zamanda kullanıcıları ile buluşturacak.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol