Spotify Premium 365 gün 0.99 TL gerçek mi?

0

Instagram'da dolaşırken Spotify premium 1 yıllık kampanya reklamı gördüm. Reklamda Spotify premium 365 gün 0.99 TL olduğu yazıyordu inansam mı bilemedim. Spotify 1 yıllık premium kampanya reklamı doğru olabilir mi?

Spotify Premium 365 gün 0.99 TL kampanyası gerçekten var mı bilgi verir misiniz?

spotify premium 365 gün 0.99 tl

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Spotify Premium 365 gün 0.99 TL kampanya gerçek mi?

    Son zamanlarda phishing (oltalama yöntemi) adını verdiğimiz aldatmaca ve dolandırıcılık yöntemi çok yaygınlaşmaya başladı. Instagram'da karşınıza çıkan Spotify 1 yıllık premium üyelik 0.99 tl kampanya reklamı da phishinglerden bir tanesi.

    Şimdi bu Spotify premium 365 gün 0.99 TL reklamını derinlemesine inceleyelim.

    İlk olarak, kontrol amacıyla şimdi başvur butonuna tıkladım (siz kesinlikle tıklamayın) ve 1 yıllık 0.99 tl kampanya yaptığını iddian eden sitenin spotify4.com diye saçmalık ötesi bir site olduğunu anladım. Spotify'ın resmi sitesine https://www.spotify.com/ adresinden ulaşılıyor.

    spotify4.com sahte site

    Buradan anlaşılacağı üzere "spotify premium 365 gün 0.99 tl" reklamı kesinlikle sahtedir ve dolandırıcılık amacı gütmektedir. Siz buna inanıp sanki gerçek Spotify Premium üyesi oluyormuş gibi giriş yapıp kredi kartı bilgilerinizi vereceksiniz, ama arka planda bilgileriniz kötü niyetli kişilerin eline geçecek.

    İkinci olarak, scam ve phishingleri ifşa ettiğim her yazıda belirtirim, sosyal medyada gördüğünüz spotify premium 1 yıllık premium üyelik kampanya gibi içerikler karşısında yapmanız gereken ilk şey kampanya yaptığı iddia edilen o kuruluşun web sitesine bakmaktır. Spotify'ın resmi sitesine kontrol amacıyla baktığımda herhangi bir "spotify premium 365 gün 0.99 tl kampanya" duyurusu görmedim. Eğer bahsi geçen kampanya gerçek olsaydı, görmemiz lazımdı.

    Üçüncüsü, hadi diyelim 365 günlük premium üyelik 0.99 TL kampanyası bitti ve Spotify bunu sitesinden kaldırdı, o yüzden sitesinde göremiyoruz. Bunu da düşünerek Spotify'ın resmi destek mail adresi olan support@spotify.com adresine mail atıp bu konuyu bizzat sordum ve 1 yıllık premium üyelik 1 TL diye bir kampanyaları olmadığını ve kendileriyle hiçbir alakası olmayan bu tarz reklamlardaki linklere kesinlikle tıklamamam gerektiğini belirttiler.

    Spotify destek ekibinin bana verdiği cevap:

    spotify destek mail cevabı

    Özetleyecek olursam, yine çok tehlikeli bir phishing yöntemiyle karşı karşıyayız. Sağda solda gördüğünüz "spotify premium 1 yıllık premium üyelik kampanya" gibi her içeriğe balıklama atlamayın. Günün sonunda pişman olmamak için mutlaka ama mutlaka araştırın.

    Phishing nedir?

    Phishing Türkçede oltalama yöntemi olarak biliniyor. Basitçe, kullanıcılara sanki bir şeyi gerçekmiş gibi inandırıyorlar ve o verdikleri kötü amaçlı siteye tıklamaya sürüklüyorlar. Burada da mesela 365 gün spotify premium üyeliği baktığımız zaman çok cazip ve iyi geliyor. İşte bu tarz insanları kandırmaya yönelik inceliklerle genelde reklam yapıyorlar. Amaç kullanıcıların bilgilerini çalmak. Siz sanki gerçekten premium üyeliği açacakmış gibi o linke tıklayacaksınız ve kredi kartı bilgilerinizi vereceksiniz, ama arka planda bilgileriniz tamamen kötü niyetli kişilerin eline geçecek.

    Instagram neden "Spotify Premium 365 gün 0.99 TL kampanya" reklamına izin veriyor?

    Instagram bu tarz içeriklerin scam mi, phishing mi, gerçek mi olup olmadığını anlayamaz. Anca bir kullanıcı şikayet ederse bunun doğruluğunu incelemeye başlarlar ve o zaman dolandırıcılık olduğunu anlayıp reklamı kaldırabilirler. Sonuçta Instagram parasıyla reklamı yayınlıyor sadece. Instagram'a suç bulmak doğru değildir.

    "Spotify Premium 365 gün 0.99 TL kampanya" linkine tıkladım bir şey olur mu?

    Sadece tıkladıysanız bir zararı olmaz. Ama tıklayıp Spotify hesabınızla giriş yaptıysanız veya kredi kartı bilgilerinizi girdiyseniz Spotify şifrenizi değiştirin, ayrıca bankanızla da iletişime geçip gerekli önlemleri alın.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol