SQL Express ve LocalDB arasında ne fark var?

0

SQL Express ve LocalDB arasındaki farklar nelerdir? Hangi durumda LocalDB hangi durumda SQL Express kullanmalıyım?

alattin alattin (16984)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    LocalDB, SQL Server Exress değildir.  LocalDB,  diğer SQL server sürümleriyle aynı sqlservr.exe engine'ini kullanır. Fakat farklı olarak  servis modunda değil kullanıcı modunda çalışır. SQL Server Express servis olarak çalışır ve bilgisayar açıldığında yapılandırmaya göre otomatik olarak başlar.

    LocalDB geliştirme ortamları için tasarlanmıştır. LocalDB yükleme boyutu SQL Express'e göre çok daha düşüktür. Örneğin SQL Express 2014 için 120MB download boyutu söz konusuyken LocalDb 2014 sürümü için 30MB yeterlidir.  Her ikiside en fazla 10GB veritabanı boyutunu destekler.

    SQL Express uzak bağlantıları destekler fakat LocalDB'de uzak bağlantı söz konusu değildir. Yani SQL Express'te uygulama sunucunuz ayrı, veritabanı sunucunuz ayrı olabilirken LocalDB'de böyle bir şey söz konusu değildir.

    Temel farklılıklar bunlar. Ayrıca LocalDB örneğinin  collation'ını  değiştirmek mümkün değildir. Fakat database seviyesinde collation değiştirmek mümkündür.

    Uygulama geliştirme ortamında, Visual Studio altından LocalDB kullanmak ve uygulamayı bunun üzerinden geliştirmek mantıklıdır. Daha sonra ürün aşamasında SQL Server, SQL Server Express seçilebilir veya LocalDB ile devam edilebilir.  Proje boyutuna göre karar geliştirici tarafından verilmelidir.

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol