SSD depolama sorunu?

0

Arkadaşlar diskte 76 Gb kullanılıyor gösteriyor fakat ben ssd'nin içini açıp bütün dosyaların toplam boyutuna baktığımda 57 GB kullanılıyor gösteriyor nereden baksanız toplamda bi 20 gb kayıp alan var bir türlü bulamadım neyin kullandığını 20 gb lütfen yardımcı olur musunuz?

stinson stinson (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    > SSD 'nin olduğu sürücüye sağ tıklayarak özellikleri seçin ardından gelen küçük ekrannda disk temizleyi tıklatın ; 

    farklı  bi pencere ekranı gelecektir önce gelen ekranda silinecek dosyalar altındaki bölümlerin boyutunu kontrol edin daha sonra hemen altında bulunan sistem dosyalarını temizle butonuna tıklayarak aynı şekilde silinecek dosyalar altındaki bölümleri kontrol edin.

    Bu bölümlerde windows güncellemeleri ,karşıdan yüklemeler , küçük resimler gibi şeyler yer kaplıyor olabilir ;  özellikle bazen büyük windows güncellemeleri.


    Geçici temp dosyaları yer kaplıyor olabilirde , bunun için temp klasörlerini temizlemenizi öneririm.

    Başlat - Çalıştır açıp sırayla aşağıdaki komutları girip çıkan klasörün içindekileri silin. 

    temp 
    %temp%
    recent
    
    

    Not : bunların silinmesi bilgisayara herhangi bir zarar  vermez aksine hızlandırmaya küçük ölçede destekte olur. Çünkü bunlar geçici windows kalıntılarıdır.

    Not : silebildiğiniz kadarını silin kalanlar önemli değil ;  uyarı verirse diye bunu yazıyorum. ( tümünü sil ,  atla vs. çıkarsa )


    Ayrıca disk analizi programlarıyla hangi klasör kaç gb alan kaplamış gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.  Birkaç program ismi yazdım bunlara bakabilirsiniz.

    TreeSize

    GetFoldersize

    WinDirStat

    FolderSizes

    Disk Savvy


    Sistemde virüsten dolayı sürücü hafızası doluyor mu  bunuda denetleyin ; bunun için antivirüs programlarıyla tarama yapmanızı öneririm.

    Malwarebytes Anti-Malware programını tavsiye ederim. 

    ybaskin34 ybaskin34 (1440)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Naptın knk sayfa in in bitmiyor ne yapacağımı unuttum 😂 telefonda olunca sayfa in in bitmiyor tabi 😁 darkcrak 3 yıl önce
    • @darkcrak 😊😊 valla bi an beyin fırtınası yaptım akla gelenleri yazdım. 😊 ybaskin34 3 yıl önce
    • @darkcrak şaka maka bi yana bendede bi ara böyle oluyordu , ben bu şekilde çözüm bulmaya çalışmıştım. ondan uzun uzun oldu. :) ybaskin34 3 yıl önce
    • :D @ybaskin34 darkcrak 3 yıl önce

    0

    Gizli dosyalar, Sistem dosyaları bunlar kaplıuor olabilir.

    hydra hydra (3800)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      Windows 10 kullandığını göz önünde bulundurarak yazıyorum masaüstü ekranında Bu bilgisayar simgesi varmı bir bak var ise Bu bilgisayar simgesinin üstüne gelerek sağ tıkla en alt tarafta özellikler kısmına tıklaman lazım karşına gelecek olan pencerenin sol tarafında Sistem koruması yazı var ona tıklayıp Yerel Disk (C:) (Sistem) açık ise alt tarafta Yapılandır butonunu göreceksin onada tıklayıp Sistem korumasını devre dışı bırak seçili yapıp uygula butonuna tıklayıp karşına evet hayır seçenekleri çıkacak evet tıklayıp işlemin bitmesini bekle bir başka tavsiyem ise cclenaer kullanmıyorsan o programı kullanman youtubede videoları var nasıl kullanıldığı mesaj yoluyla attım programın linkini

      gorele28 gorele28 (387)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol