SSD mi Harddisk mi?

0

    Toplam 4 Cevap


    0

    SSD lüks ten öte bişey değil.Ben harddisk in yeterli olduğunu düşünüyorum.

    akif52 akif52 (34)
    8 yıl önce cevaplandı

    • sizin tercihinizdir ozcan52 8 yıl önce
    • Aralarından birinde seçim yapacaksan Sandisk Standart güzele benziyor.Ancak ilerde depolama sıkıntısı çekip daha yükske kapasiteli bir SSD alacağına şimdiden yüksek kapasiteli bir disk almanı tavsiye ederim. :) akif52 8 yıl önce

    0

    SSD diskler içerisinde içerisinde mekanik parça bulundurmaz. Flash yongalar sayesinde verilere çok hızlı bir şekilde erişim sağlar. İçerisinde bulunan kontrolcüye göre SSD disklerin performansı oldukça yüksek seviyelere çıkabilir. Harddisk ise içerisinde mekanik parçalar barındırır ve veriyi yazarken okuma-yazma kafası sürekli plakada işlem yapar. SSD diskler bu yüzden Harddisklere göre veriye 10 kat daha hızlı erişir. 

    Benim SSD ile tanışmam bundan 2 sene önce oldu. SSD'li bir cihazı kullandıktan sonra Harddisk barındıran bir cihaz kullanmak zor gelmeye başladı. İnanılmaz erişim süreleri var gerçekten. Cihaza muazzam derecede performans katan bir depolama birimi. SSD almalısın diye öneri yapmayacağım. Hemen hangi SSD'yi alacağına geçelim. 

    Bütçe konusunda verdiğin örneklere dayanarak 150-170 TL aralığında bütçen olduğunu varsayıyorum. Bütçe biraz düşük fakat alacağın SSD cihazını oldukça fazla hızlandıracaktır. Sandisk SSD Plus modelini alabilirsin. Biraz daha bütçe arttırabilirsen Samsung 840 Evo, Kingston Hyper-X Fury gibi modellere yönelebilirsin.

     

    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Depolama herhangi bir sorunum yok sadece hangisini alayımm

      ozcan52 ozcan52 (1)
      8 yıl önce cevaplandı

        0

        1. Numaralı SSD'yi alabilirsiniz. Kingston 120GB ORM-SV300S37A/120G SSD Okuma ve yazma hızı 450 MB/s olarak görünüyor. Gayet iyi ve okuma yazma hızları arasında bir dengesizlik yok. Performans açısından da tatmin edici.

        Fiyatı da indirime girmiş.

        cemkara cemkara (4215)
        8 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol