SSD ömrü nasıl uzatılır?

0

Bilgisayarımda Samsung SSD kullanıyorum. SSD lerin ömrünün on yıl olduğunu biliyorum.Abelssoft SSD Fresh Plus adında bir proğramla SSD nin  optimize edildiğini ve kullanım süresinin uzatılabileceğini duydum. Bu  ne derecede doğrudur?  Bu proğramı kullanmak doğru ve sağlıklı mıdır?

matrix matrix (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    SSD ömrü uzatmak mümkün mü? SSD ömrünü nasıl uzatabilirim?

    Teorik olarak uçuk kaçık süreyle SSD'nin ömrü uzatılamaz, ama ömrünün daha çabuk kısalmasına mani olabilirsiniz. Bazı tavsiyelerim şunlardır:

    1. Sanal belleği kapatın:
      Windows, bilgisayardaki RAM yeterli olmadığında sabit diski kullanmaya başlar. Eğer sanal bellek kullanımı olarak SSD seçilmişse, üzerine sıkça veri yazılır. Sanal belleği eğer varsa normal sabit diskinize, yoksa da kapatmanızı tavsiye ederim.

      Sanal bellek nasıl değiştirilir?
      Bu bilgisayar'a sağ tıklayın ve Özellikler seçeneğine tıklayın. Sol taraftan Gelişmiş sistem ayarlarına tıklayın ve gelen pencereden Gelişmiş sekmesi altındaki Performans Ayarlarına girin. Eğer kapatmak isterseniz "disk belleği yok" seçeneğini işaretleyin ve Tamam'a tıklayın.

       
    2. Windows Search ve Hızlı Getirme (Superfetch) özelliğini kapatın:
      Özellikle Windows Search hizmeti, bilgisayarın sabit diskini çok yoğun bir şekilde kullanır ve hatta HDD'li sistemlerde disk kullanımı %100 sorununun oluşmasının en temel sebebi budur. 
      Bilgisayarınızın arama kutusuna services.msc yazarak Hizmetler'i açın. Buradan Windows Search ve Hızlı Getirme hizmetlerini bulup başlangıç türünü devre dışı olarak ayarlayın.

    Konu içeriğinde belirttiğiniz Abelssoft programını daha önce hiç duymadım ve kullanmadım. Eğer emin değilseniz Abelssoft programını araştırın ve daha önce kullananların yorumlarını okuyun.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkürler. roots 6 yıl önce

    0

    SSD belleğin ömrünün uzaması, yapılan işlemlere bağlıdır. Yani disk yazma, oluma, silme işlemleri ne kadar az olursa  SSD ömrü o kadar uzar.

    SSD ömrünü uzatmanın  en önemli kriteri yazma işlemini azaltmaktır. Gereksiz dosya kopyalama, dosya indirme gibi işlemlerden kaçının. @farurhenho anlatmış. Bu işlemler disk üzerindeki Windows işlemlerini azaltır. Bunları dikkate alabilirsin.

    hakan hakan (15409)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      10 Yılmış zaten 10 yıla kadar kim öle kim kala.

      nvidiagtx nvidiagtx (690)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol