SSD ve HDD arasındaki fark nedir? SSD sadece dosyaları hızlı açmaya mı yarar? Depolama yapar mı?

0

Merhaba dostlar. Hızla ilerleyen teknolojiye uyum sağlamak, gitgide zor hâle geliyor. Tabi ki bunun yanında yetişemediğimiz noktalarda olabiliyor. Sorum şu: SSD çıkana kadar yıllardır HDD kullanıyorduk ve yararını depolama olarak gördük. SSD'yi, dosyaları hızlı açması ile biliriz. Bunun yanında HDD gibi depolama işini görür mü? HDD olmadan sistem de bulunabilir mi? Yoksa dediğimiz gibi sadece hızlı açmak gibi bir özellik için mi HDD yanında bulunuyor?

SSD gereklimidir? Avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Şimdiden teşekkür ederim.

selcukulusal selcukulusal (32)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    SSD günümüzde artık zorunluluktur. Windows 10 işletim sistemi neredeyse SSD olmadan çalışamaz duruma geldi.  

    SSD ile HDD arasındaki en büyük fark şu: biri mekanik çalışır(HDD) diğeri elektronik (SSD)

    HDD'de bir motor vardır ve bilgilerin yazılı olduğu plakalar vardır. Doğal olarak mekanik sistem her zaman yavaş çalışır hele ki konu bilgi okumak, yazmaksa.

    Bir bilgisayar HDD olmadan çalışabilir. Sadece SSD yeterlidir.  Artık günümüzde SSD fiyatları da normale döndüğü için artık sadece SSD tercih edilebilir. 

    HDD kapasite / fiyat açısından daha uygun. Daha yüksek kapasiteleri daha ucuza alabiliyorsun.  SSD hala biraz daha pahalı durumda. İmkanın varsa hem depolama hem de işletim sistemi ve uygulamalar için SSD kullanabilirsin. Çok daha performanslı bir sistem elde edersin.

    murat murat (12492)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Sağolun hocam. Peki baz halinde HDD bulunmayan sistemler var. Bunlar için ne demeli? HDD ile SSD ile birlikte kullanan sistemlerde depolama olarak ikisi de görünür mü? selcukulusal 4 yıl önce
    • @selcukulusal HDD olmayabilir. Paran yetiyorsa sadece SSD kuşllan çok daha verimli olur illa HDD olacak diye bir kural yok. Hem depolama hem sistem için SSD kullanabilirsin. Paraya bakar. murat 4 yıl önce

    0

    SSD bence günümüzde zorunluluktur. Teknoloji çok fazla gelişti artık basit bir ev kullanıcısı bile istemese de bu gelişimden etkileniyor. Depolama açısından hiçbir fark yok. SSD'ler ilk çıktığında dayanıksızmış, üzerine okuma / yazma yaptıkça çok çabuk bozuluyormuş ama artık şimdiki SSD'ler böyle değil. Çok fazla gelişti.

    SSD'leri araştırırken belki "çok fazla depolama yapmayın" gibi saçma sapan bir bilgi görmüş olabilirsin. Bu artık geçerliliğini koruyan bir bilgi değil. HDD'yi nasıl kullanıyorsan SSD'yi de öyle kullanabilirsin, depolama da yaparsın. Sonuçta kimse bu aleti karşılıklı çay içmek için almıyor.

    SSD ve HDD olan bilgisayarlarda ikisini de depolama olarak görür. Sorun olmaz.

    omercik omercik (9418)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol