SSD ya da HDD önerisi yapar mısınız?

0

Merhaba. Kuzenimin bilgisayarında 220 GB SSD bulunmakta. Bazı programlar ve uygulamalar olsun yer sıkıntısı çok yaşıyor. Bu 220 GB'lık depolamayı arttırmak istiyor, bunun için yeni SSD'mi almalı yoksa yeni HDD'mi almalı? Hangisi daha avantajlı olur? Bazı büyük boyutlu (örn. GTA V) oyunları HDD üzerinde depolaması daha avantajlı mı olacak? Yoksa daha az alan olması ancak SSD olması mı daha avantajlı olacak? Bir de SSD/HDD öneriniz varsa yazabilirseniz çok makbule geçer. Teşekürler

rzgr rzgr (17)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bütçe nedir? HDD'in avantajları var tabiiki, zaten GTA 5 tek başına 89-100 GB yer kaplıyor, Warzone falan derken 250 GB SSD yetmez bile.

    Yukarıdaki SSD'lerin Yüksek boyutlu olan modellerinide alabilirsiniz.

    HDD içinse WD Blue markasını öneririm, yalnız HDD'i aldıktan sonra kontrol edin bilgisayardan bazen ikinci el veya başka bir HDD gönderebiliyorlar.

    WD Blue 1 TB 64 MB HDD

    Alınmaması gereken SSD'ler;

    • Sandisk Plus 240 ve 120 GB modellerinde okuma ve yazma hızının vaat edilenden düşük çıkması, yada zaman geçtiktçe düşük hızlarda çalışması.
    • Kingston A400, kronik bir sorunu olmasa da bir kaç kişide yazma ve okuma hızı sorunu ortaya çıkmış, sizde olacak diye bir kâide yok.
    • James Donkey SSD/M2 SSD, tüm modellerinde, uyum sorunu, yazma sorunu, okuma sorunu, BIOS'ta görünmeme sorunu, bilgisayar disk yönetiminde görünmeme sorunu, ömrünün çabuk bitmesi gibi sorunları var.
    • Hi-Level SSD, Firmware güncellemesi bulunmuyor, haliyle SSD'yi güncelleyemezsiniz bunu not düşeyim, sorunu ise yazma ve okuma hızının düşmesi.
    • Adata SU-630, SU-650, günlük kullanımda denk gelmesenizde, render yapan birisiyseniz yada, oyun oynayan ve oyun indiren birisiyseniz denk gelme olasılığınız çok fazladır, sorunları ise, okuma ve yazma hızı sorunu, BIOS'ta görünmeme sorunu, ani donma sorunu, Yüksek sıcaklık sorunu, firmware sorunu. İlla size denk gelecek değil ama çoğu böyle ve alanların 10 kişiden 7'si sorunla karşılaşıyor.
    • Toshiba TR200, Sağlığın hızlı düşmesi, sıcaklık sorunu.

     

    hydra hydra (3800)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Samsung eklemeyi unutmuşsun darkcrak 3 yıl önce
    • 860 Evo, Samsungun modeli, ekledim eklemez olur muyum. @darkcrak hydra 3 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol