SSD'ye kurulu Windows 10 geç açılıp kapanma sorunu

0

İyi günler, pc’imin sistemi SSD’ye kurulu normalde 7 saniye civarı açılıyordu. Şuanda ne olduysa geç açılıp geç kapanıyor 40-50 saniye gibi uçuk bir rakama çıktı açılış ve kapanış ama işin garip kısmı bilgisayar açıldığında Ctrl+Alt+Delete / başlat kısmında açılış sürem yine 7 sn. Civarı gözüküyor. Kapatma komutunu aldığında da kendini anında kapatıyor windows 10 ekran falan gidiyor ama pc çalışmaya devam ediyor.

Kilit ekranına da bir şey koyamıyorum. “ üzgünüz bu resmi ayarlayamıyoruz” diyor bana. ne denediysem internet üzerindeki makalelerden hiç biri işe yaramadı. 

Bende format attım.

Kapanış-açılış sorunu başta düzeldi. Kilit ekranını kontrol etmemiştim başta kapanış-açılış sorunu geri gelince ona da baktım o da gitmişti.

Eset-online ile tarattım. Biraz virüs buldu sildi.Format atarken D’yi silmedim silemem.

sayılabilecek tüm temizleme araçlarını kullandım temizledim. Sonuçlar şuan için temiz.

KasperSky 2018 Total Sec. İndirdim 30 günlük süresi var. Tam tarama yaptım, yine virüs buldu ama bir kaç mecburen kullandığım korsan ugulamaların dosyaları yani önemli bir şey değil. Bunun haricinde sonuç temiz. Sorunu yine format atmadan kurtarabilir miyiz ?  Kotam dolu. W10 1607 var bende iso olarak. 3 mbit ile1709’a update edene kadar canım çıktı.

 

teşekkürler.

 

rain5455 rain5455 (3)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    SSD'de donanımsal bir arıza olabilir mi? HD Tune yazılımıyla gerekli kontrolleri yapıp ekran görüntülerini bizimle paylaşabilir misin? 

    HD Tune nedir? HD Tune nasıl kullanılır?

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Tabi ki. Şuan iş yerine geçtim akşam atacağım. rain5455 6 yıl önce
    • Fakat. Donanımsal sorun SDD’de olsa hala açılış zamanı 8 olarak neden gözüksün ki? Yine de akşam atacağım. Umarım sorun donanımsal değildir. rain5455 6 yıl önce
    • Sistem Geri yükleme denedim olmadı. Şuan HDD Tune Pro 5.70 ile tarıyorum. Bazen 7 Bazen 8 Bazen 7.6 Saniye de açılıyordu şuan 14 saniyede açıldı bir dengesizlik var. :/ rain5455 6 yıl önce

    0

    Önce bir sistemi geri yüklemeyi denersin:

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    Edit:

    Sistem geri yükleme yapılamazsa (veya problemi çözmezse);

    CHKDSK Disk denetlemesi yapılır:

    Disk bölümlerini (bilhassa C.'yi ama varsa diğer bölümleride) /f ve /r komutlarıyla tara ( chkdsk c: /f /r ve varsa chkdsk d: /f /r gibi ).

    CHKDSK taraması nasıl yapılır:

    Yönetici yetkisi ile cmd (komut istemi) açılır ve chkdsk komutu yazılarak enter'lenir. Çikan y/n sorusuna cevabı yazılarak yine enter'lenir.

    Taramalar oldukça uzun sürer, sabırla sonuna kadar beklenmelidir (Bazan taramadaki ilerleme takılır gibi uzunca bir süre aynı %'de de kalabilir. Hiç meraklanmayın ve sabırla beklemeye devam edin. Eninde sonunda tarama kaldığı yerden devam edecek ve sonuçlanacaktır.).

    Komut isteminde (CMD) üstteki komutu çalıştırarakta problemlerin düzeltilmesi denenenir (Arabirim "Yönetici olarak çalıştır" istemiyle başlatılmalıdır).

    sfc /scannow taraması yapılır:

    sfc /scannow komutu nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? (tıkla)

    Virüs ve zararlı yazılımlar temizlenir:

    Malwarebytes nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Emsisoft Anti-Malware nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Zemana AntiMalware nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    HitmanPro nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    AdwCleaner nedir.nasıl kullanılır? (tıkla)

    Sistemde yüklü antivirüs programıyla taramada yapılmalıdır.

    Bilinmeyen ve çok kullanılmayan programlar kaldırılır:

    Denetim Masasındaki Programlar arabiriminden ne olduğu bilinmeyen programlar mutlaka kaldırılmalıdır. Bunlar kuvvetli ihtimalle PC'ye istenmeden yüklenen programlardır; çoğu zararlıdır ve sistemde bozulmalara, bazı anormalliklere yol açabilirler. Ayrıca ne olduğunu bilsenizde çok kullanma ihtiyacı hissetmediğiniz programlarıda kaldırabilirsiniz. Bununlada sistemde daha fazla hafifleme ve stablite sağlanabilir.

    Başlangıçta çalışan gereksiz programlar kaldırılır:

    Başlangıçta çalışan gereksiz programlar nasıl kaldırılır? (tıkla)

    Başlangıçta çalışan programlar Görev Yöneticisi "Başlangıç" sekmesindende (arabirimin üst kısmında bulunur) görülebilir ve devre dışı bırakılabilir (Sonra istenirse yeniden etkinleştirilebilir.).

    Donanım sürücüleri kontrol edilir:

    Denetim Masası>Aygıt Yöneticisinden donanım sürücüleri gözden geçirilir. Bozuk/bozulmuş veya bilinmeyen sürücüler varsa (Bunlar Aygıt Yöneticisinde sarı ünlem ve soru işaretli gösterilirler) bunlar doğru ve güncel sürücüler yüklenerek düzeltilir.

    PC'deki bütün donanım sürücülerinin daima güncel olması konusunda hassasiyet gösterilmeli; güncel olmayanlar güncellenmelidir.

    Disk temizliği yapılmalıdır:

    Disk Temizleme'yi kullanarak sabit diskteki gereksiz dosyaları nasıl silebilirim? (tıkla)

    Windows işletim sistemi "Sorun Gider" uygulama ve araçlarına başvurulur:

    Windows 10 işletim sisteminde "Sorun giderme" araçları toplu olarak nerede bulunurlar, bunlar nelerdir ve nasıl kullanılırlar? (tıkla)

    Windows 8 veya Windows 8.1 nasıl onarılır (repair)? (tıkla)

    Win7/Vista/WinXP için Microsoft Sorun Giderme Aracı nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Tamam eve geçtim. Önce sistem geri yüklemeyi denerim ama zaten yeni kurdum yani kurar kurmaz 1 saat içinde oldu. Yinede Sistem geri yüklemeden sonra, sorun devam ederse HDD Tune program sonuçlarını atarım. Teşekkür ederim. rain5455 6 yıl önce
    • Sistem Geri Yükleme kapalıymış. Açık sanıyordum. O yüzden geri dönüş noktası oluşmamış hiç. rain5455 6 yıl önce
    • Deniyorum. Sağ olun. rain5455 6 yıl önce
    • Maalesef, tüm taramalar temiz :(. Nedenini bulamıyorum kilit ekranımda değişmiyor bir problem var ama anlayamadım bir türlü. Kotam açılana kadar denerim. Olmazsa 1709 yüklü w10 iso dosyasını indirip yeniden format atmak zorunda kalacağım :( Yardımlarınız için sağ olun. rain5455 6 yıl önce
    • Bir şey değil. Kolay gelsin @rain5455 temmuz 6 yıl önce

    0

    Sonuçlar temiz. Sorun güncel :/

    rain5455 rain5455 (3)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Kullandığın korsan programları silip CCleaner ile genel bir temizlik yapmayı dene.. Onun dışında aklıma pek bir şey gelmiyor @rain5455 omercik 6 yıl önce
    • Teşekkür ederim ama korsan program dediğimde bir iki programın crack'i zararsız olduğuna eminim ve onlar varken bir sorun yoktu bugüne kadar. Yine de sağ olun. CCleaner'ı kullanıyorum zaten normalde de. rain5455 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol