SSD ye sık kullanılan programları yüklemek

0

Yeni bir bilgisayar aldım ve bu bilgisayarda ssd mevcut. Ben mimarlık öğrencisiyim ve programları örneğin 3dsmax photoshop gibi programları ssd ye yüklemek istiyorum bunu nasıl yapabilirim.

lowcord lowcord (7)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Anladığım kadarıyla bilgisayarınızda SSD ve HDD mevcut . Siz proglamlarınızı SSD'ye yüklemek istiyorsunuz. Bilgisayarım'da siz zaten bu disk bölmelerini görmektesiniz . ''C'' / ''D'' / ''E'' gibi bölmeler mevcut  . Bu bölmelerden hangisi sizin SSD kapasitenizle uyuşuyorsa o bölme sizin SSD diskinizdir. Program kurulumu yaparken ''nereye kurayım '' diye bir seçenek karşınıza çıkar . SSD olan bölmeyi seçtiğinizde programınız SSD'ye kurulmuş olucaktır. 

    blackheaven blackheaven (728)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Eğer PC'de sadece tek disk (SSD) bulunuyorsa yükleyeceğin programlar zaten oraya yüklenecektir, başka alternatif bulunmaz. 

      Sistemde bir disk değilde iki disk mevcut olupta (SSD ve HDD) normal ve olması gereken yükleme ve düzenleme yapıldıysa işletim sistemi (windows) haliyle HDD'ye göre çok daha hızlı (okuma ve yazma) çalışan SSD'de bulunur. Böyle oluncada sisteme yükleyeceğin programlar -diğer disk seçimi yapılmazsa- kendiliğinden işletim sisteminin yüklü olduğu bölüm ve diske (SSD) yapılacaktır.

      Yani senin için programların yüklenmesi sırasında disk seçimi diye bir problem yok. Sistemdeki disk adetin bir veya iki olsada her halukarda seninde isteklerine uygun şekilde programların SSD'te yüklenecektir.

      Öğrenimine başlamış olduğun meslekle alakalı olarak özel programları nasıl temin edebileceğini soruyorsan, bunları iki türlü temin edebilirsin. Birincisi legal yollardan (lisanslı) diğeride illegal olarak (crack'lı).. Legal yollardan temin etmek fiziksel yollarla bir yazılım firmasından satın almak şeklinde olabileceği gibi web üzerindende satın alınabilir. Program bazında araştırmak lazımdır. Programın/programların diğer temin şekli illegal yol tercih edilirse bunun içinde web ortamında araştırma yapılmalı, bulunarak download edilmeli ye sisteme yüklenmelidir. Fakat bu yol ile temin edilerek sisteme yüklenen programlar çoğu zaman stabil çalışmazlar ve virüslü olma ihtimalleride oldukça fazla olur; problemlere yol açabilirler, sistem güvenliğini tehlikeye sokarlar. Tecrübesiz kullanıcılar bu yollardan özellikle kaçınmalıdırlar. Ve illegal dosya temini ile yardım talepleri olursa uzmanım.net sitesi kuralları gereği bunlara olumlu cevap vermez, yardımcı olmaz.

      Sen kısa sormuşsun ama ben uzun uzun ve her yönüyle cevapladım. Artık hangisini öğrenmek istiyorsan bu muhteva herhalde sana tatmin edici cevap olabilecektir.

      Kolay gelsin.

      temmuz temmuz (12505)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Kısaca, 3dsmax  photoshop gibi programları kurarken kurulum yani setup aşamasında Installation Folder (Kurulum dizini) seçmeni isterler. Bu genelde Custom Setup bölümünde yer alır. Örneğin Photoshop'da bu şu şekilde görünür:

        photoshop install setup dizin

        Burada Location kurulum dizinidir.  SSD sürücüyü buradan seçebilirsin.

        murat murat (12492)
        7 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol