ssl_error_bad_cert_domain

0

Mozilla Firefox ile bazı sitelere bağlanmak istediğimde  ssl_error_bad_cert_domain hatası alıyorum.

Mozilla Firefox'da  Hata kodu: ssl_error_bad_cert_domain hatasının sebebi ve çözümü nedir?

murat murat (12492)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Mozilla Firefox'da ssl_error_bad_cert_domain hatasının anlamı bağlanmak istediğiniz sitenin SSL sertifikasında sorun var demektir. 

    Mozilla Firefox'da ssl_error_bad_cert_domain hatası sizin düzeltebileceğiniz bir hata değildir.

    ssl_error_bad_cert_domain hatasının genel sebebi şudur. Bağlanılmak istenen site bir SSL sertifikası almıştır. İnternette güvenli iletişimin sağlanması maksadıyla kullanılan SSL protokolü farklı şekillerde sitelere uygulanır.  SSL kullanan site SSL sertifikasını sadece uzmanim.net gibi ana alan adına almışsa, bu sertikayı alt alan adlarında kullanamaz. 

    Örnegin uzmanim.net adresine SSL ile hatasız bağlanırken  yardim.uzmanim.net adresine  https ile bağlanırken hata alınır. Çünkü SSL sertifikası alt alan adında geçerli değildir.

    Mozilla Firefox'da ssl_error_bad_cert_domain hatası alıyorsanız, sorun sizin bilgisayarınızda değil, bağlanmak istediğiniz sunucuda yani web sitesindedir.

    Mozilla Firefox hataya rağmen devam etmek istiyorsanız, Tehlikenin Farkındayım >  Ayrıcalık Tanı > Güvenlik ayrıcalığını doğrula seçeneklerini sırası ile tıklarsanız bağlanmak istediğiniz site açılacaktır.

    SSL  protokolü, internet üzerinden şifrelenmiş güvenli veri iletişimi sağlar, Web tarayıcınızın herhangi bir yerinde gördüğünüz altın renkli asma kilit resmi SSL güvencesinde olduğunuzun işaretidir. Bu kilit resmine çift tıklayıp SSL sertifikasının kimden alındığı, geçerlilik süresi gibi bilgileri görebilirsiniz. SSL kullanıcı adı, parola, kredi kartı bilgileri gibi bilgilerin, gerekliyse tüm oturum bilgilerinin şifrelenerek iletilmesini sağlar. [Wiki]

    murat murat (12492)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol