ssl hatası alıyorum

0

ssl hatası alıyorum

ssl sertifikası süresi dolmuş

0663 0663 (3)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Bu bağlantı özel değil hatası sadece senden kaynaklanmaz. O an girdiğin site gerçekten hata veriyor olabilir. Bu hatayı anlamak için sebebini bilmende fayda var.

    Siteler SSL denen bir güvenlik teknolojisi kullanır. Mesela uzmanim.net. adres satırına bakarsan burada https://uzmanim.net yazar. https ifadesindeki S secure yani güvenli anlama gelir.

    Peki siteler bu ilave güvenliği nasıl sağlıyor. Site yöneticileri SSL denen bir sertifika satın alıyor ve bunu siteye yüklüyor. Bu sertifikanın her yıl ya da belirli dönemlerde yenilenmesi gerekiyor. Bazen site sahipleri yenilemeyi unutuyor. İşte o zaman  karşına bu bağlantı özel değil hatası geliyor. Site sahibi durumu fark ettiğinde SSL sertifikasını yeniliyor ve site hata vermemeye başlıyor. 

    Aslında karşına gelen bu bağlantı özel değil hatasını çoğu bu sebeptendir. Bazen telfonunda / bilgiayarında yüklü olan bir antivirüs programı da bu hataya sebep verebilir.

    Aldığın hatanın senin telefonundan kaynaklandığını düşünmüyorum. 

    "bu bağlantı özel değil" saldırganlar bilgilerinizi çalmaya çalışıyor olabilir  uyarısı ürkütücü bir uyarı farkındayım. Anlık bir bağlantı probleminden kaynaklı olabilir, girdiğin site gerçekten SSL sorunu yaşıyor olabilir.

    alattin alattin (16999)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol