SSL kullanımında sorun

0

Merhaba.. Anasayfamda Güvenli yazısı var ama diğer sayfalarımda örneğin ısı pompası blog sayfamda güvenli yazısı yok neden acaba..

https://ekotec.com.tr/blog

bilgmuh bilgmuh (1)
7 yıl önce sordu

  • Sorun üst kısımda kalan resimden kaynaklanıyormus arkadaslar Chrome konsolu açınca gördüm bilgmuh 7 yıl önce

Toplam 2 Cevap


0

SSL kullanan sayfada tüm kaynaklar https ile yüklenmeli (CSS, resimler, javascripler vb). Sayfada bunlardan biri HTTP ile yüklenirse Chrome " Bu siteye olan bağlantınız tam olarak güvenli değil" diye uyarı verir.  Sizin sitenizde de 

http://ekotec.com.tr/wp-content/uploads/2017/03/sera-%C4%B1s%C4%B1 ve http://ekotec.com.tr/wp-content/uploads/2017/03/sera-%C4%B1s%C4%B1tma-so%C4%9Futma-sistemleri-slider.jpg görüldüü gibi HTTP ike yükleniyor.  Image linklerini HTTP yerine HTTPS ile başlatırsanız sorun düzelir.

alattin alattin (16999)
7 yıl önce cevaplandı

    0

    Bende bugün ssl etkinleştirmeye çalıştım fakat olmadı. Sorunu hala çözmeye çalışıyorum. Çözdüğüm de buradan cevabımı düzenlerim.

    Sorun Şu: Domain + ssl aldığım firma ile hosting aldığım firma farklı. Ssl'nin csr dosyalarını indirip diğer firmadaki hosting hesabımın içerisine attım fakat çalışmadı. Domain aldığım firmayla iletişim kurdum, hosting firmanızla iletişime geçin dedi biraz sonra onuda deniyeceğim.

    Düzenleme;

    Bahsi geçen sorun çözülmemiş alup, nedenini hosting firmamın şu cevabı ile açıklıyorum. "Domain + ssl ile hosting firmam ayrı olduğu için, ssl sertifikam hosting firmam tarafından güvenlik nedeniyle onaylanmadı." Yani hosting firmamdan ssl almam gerekiyormuş. Fakat aldığım hosting'de ücretsiz ssl var ama farkında değildim. Tam aldığım zamanlar'da kampanya denk gelmiş. Bu yüzden ücretsiz bir şekilde ssl hizmetinden yararlanabilicem. Ama bu sefer'de static ip satın almam gerekiyor. Yani demem o ki: Çok zor'da kalmadıkça domain ve hosting firmalarınızı tek bir firmadan sağlayın. Sonradan birçok sorunla karşılaşabilirsiniz. Sağlıcakla Kalın :)

    notify notify (538)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol