Stop: 0x00000124 hatasının çözümü nedir?

0

Bilgisayarımda Stop: 0x00000124 mavi ekran hatası alıyorum.
 

A Problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.

The system encountered an uncorrectable hardware error

If this is the first time you've seen this Stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps:
Check to make sure any new hardware or software is properly installed. if this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any windows updates you might need. 

Stop: 0x00000124 

Stop: 0x00000124 hatasının çözümü nedir?

merdal123 merdal123 (3)
7 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Mavi ekran Stop: 0x00000124 hatası  genelikle sürücü  ve donanımsal  hatalardan kaynaklanıyor çözüm yolu

    bilgisaayarınızı yeniden başlatın F8 tuşuna aralıklarla basın siyah bir ekran açılacaktır aşağıda resimdeki işaretli yerlere sırasıyla tıklatın

    candan candan (4301)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Tesekkür ederim ama yeni format attım zaten driverlar felan güncel tek bilmek istediğim su kodların anlamı sorunun nerde oldugu cogu kisi kod 124 için donanımsal diyor ama yaptıgım testlerdede bi sorun cıkmadı suana kadar merdal123 7 yıl önce
    • cevaba bazı ekler yaptım bu şekilde sonuç alınmıştır candan 7 yıl önce
    • Bu arada hocam simdi farkettim 4gb ramim var ama kullanilabilir 2 gözülüyor win7 starter 32 bit isletim sistemi onunla alakali olabilirmi merdal123 7 yıl önce
    • Dediğiniz yaptım ama sorun devam ediyor tekrar format atıp 64 bit isletim sistemi kursam bi faydasi olurmu merdal123 7 yıl önce
    • format atabilirsiniz son çare olarak candan 7 yıl önce

    0

    Mavi ekran hataları yazılım veya donanım kaynaklı olabilir. Stop: 0x00000124 hatası kiminde donanım kiminde de yazılım sebebi ile olabilir. Mavi ekran hatalarında "şu dosyayı sil", "bunu yükle" gibi bir çözüm bulamazsınız. Çünkü aynı hata her sistemda farklı sebeplerden olabilir.

    Bu sebepten aşama aşama sorun çözmeyi denemekte fayda var

    Stop: 0x00000124 hatasını çözmek için şunları kontrol edebilirsiniz:

    Stop: 0x00000124 hatasını yeni mi almaya başladınız?
    Yeni hata almaya başladıysanız, Sistem geri yükleme ile hata alınmayan bir tarihe dönmeyi deneyin
    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır?

    Stop: 0x00000124 hatasını bir yazılım yükleme, bir donanım ekleme  sonrasında mı aldınız?

    Eğer bir program yükledikten Stop: 0x00000124 hatası aldıysanız bu program sorun çıkartmış olabilir. Programı kaldırmayı deneyin. Yine bilgisayara bir donanım eklediyseniz, örneğin yeni RAM takmak, bu donanım sorunlara sahip ya da sisteminiz ile uyumlu olmayabilir. Bu donanımı sökmekte fayda var.

    Antivirüs / firewall kullanıyor musunuz?

    Antivirüs veya Firewall gibi yazılımlar sistem üzerinde çok etkili olduklarından çeşitli sistem sorunlarına sebep olabilirler. Sorun antivirüs gibi bir yazımlımdan mı kaynaklanıyor bunu test etmek için varsa bu yazılımı kaldırın. Sorun devam ediyor mu kontrol edin.

    Windows güncel mi?
    windows güncellemelerindeki eksiklikler mavi ekran hatalarına sebep olabilir. Windows'u güncellemelerinin tamamını yükleyin. Windows işletim sistemindeki hatalar ancak güncellemeler ile ortadan kalkar.

    Donanım sürücüleriniz güncel mi?

    Ekran kartı başta olmak üzere tüm sürücüleriniz güncel olsun. Doanım sürücülerinin güncel olmaması mavi ekran hatalarına sebep olabilir.

    Stop: 0x00000124 Mavi ekran hatası hâlâ devam ediyor mu?

    Bilgisayarı yedekleyin ve formatlayın. Temiz Windows kurulumundan sonra sorun devam ediyor mu kontrol edin. Windows işletim sistemindeki bozulmalar sorunlara yol açabilir. Format sonrası bunun düzelmesi gerekiyor

    Format ve Temiz kurulum sonrasında sorun hâlâ devam ediyor mu?

    Şimdi artık bir donanım sorunundan bahsedebiliriz.  Öncelikle HDD, RAM olmak üzere bir donanım biriminde sorun olma ihtimali var. Bunları tek tek kontrol etmekte fayda var.

    cemkara cemkara (4215)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Bunların hepsini yaptım hocam devam ediyo hala sorun :/ merdal123 7 yıl önce

    0

    Ramlerden birini söktüm simdi bu sefer mavi ekran vermedi ama ekran dondu ve reset atmadan düzelmedi

    merdal123 merdal123 (3)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Mesajım altına ilavede bulundum, bakarsın. temmuz 7 yıl önce

    0

    "The system encountered an uncorrectable hadware error" hata mesajının anlamı "Sistem düzeltilemez bir hadware hatasıyla karşılaştı" şeklindedir. Hata mesajının devamındada çözüm için denenmesi gereken yol olarak bozuk donanımın yerine yenisinin kullanılması (veya yeni yazılım yüklenmesi) belirtiliyor. Ama bu mesaj ile karşılaşılan mavi ekranlarda bozuk donanım ihtimali çok fazladır ve donanım değişikliği yapılmadan çözüme gidilemeyeceği düşünülür. Belki format veya repair (onarım) yine denenebilr. En azından kaybedilecek -zaman kaybı ve biraz emekten başka- çok bir şey olmaz.

    Edit:

    Problemin fiziksel RAM'ler ile alakalı olduğu tahmin edilebilir. Konu yorumlarında RAM'lerden birini tek olarak denediğini belirtmişsin. Diğer RAM'ide tek başına denersin.

    Ayrıca RAM'leri denemelerin sırasında slotlarıda değiştirmelisin. Bu şekilde arızalı RAM veya slot belli olur. Eğer RAM bozuksa yenisi alınır, slotta problem varsa o slot boşta bırakılır. Son olarak eğer problem anakartın kendisindeyse, vaziyet çok ciddi ve masraflı olacaktır (Fakat anakart arızası ihtimali azdır).

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • tesekkür ederim hocam 2gündür bu problemle ugrasıyorum artık o kadar sıktı ki bugunde çözemezsem yarin bir bilgisayarciya götürüp verecem yani o kadar sıkıldım ugrasmaktan merdal123 7 yıl önce
    • Ne diyebilirimki.. Geçmiş olsun :) temmuz 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol