Sürücü güncelleme programları güvenilir mi?

0

Driver Booster, DriverIdentifier ve DriverEasy sürücü güncelleme programları hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu 3 program iyi diyorlar. Bazılarınız sürücüyü elle yükle diyorsunuz. Ama sürücüleri elle Google'da arattığımız zaman genelde bu tip siteler çıkıyor. Ben de %100 güvenmem elbette ama eski bilgisayarımda Driver Booster kullanmıştım ve hiçbir sorun yaşamamıştım.

Ayrıca sürücüleri donanım kimliği ile Google'da arattığımız zaman da genelde bu siteler ve %90 DriverPack sitesi çıkıyor. Fakat DriverPack'ı indirmeye çalışınca da ESET Antivirüs hemen engelliyor.

Sürücü güncelleme programları ve sürücü güncelleme siteleri güvenilir midir?

jikol jikol (3)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Donanım kimliği ile güncelleme yoluna, sürücüleri hiçbir yerde bulamazsan son çare olarak başvurmanı tavsiye ederim. Onun dışında Driver Booster'a pek çok kişi kötü der ama ben de çoğu zaman kullandım. Şuana kadar herhangi bir zararını görmedim hatta faydasını gördüm. Örneğin bir kere Windows 8.1 kurmuştum ve WiFi sürücüsünü bir türlü yükleyememiştim. Bilgisayarı kabloyla bağlayıp Driver Booster indirdim ve otomatikmen WiFi sürücüsünü bulup yükledi böylece WiFi'ye bağlanma sorunum da çözülmüş oldu.

    Ama şunu da söylemem lazım, en güvenli sürücü güncelleme methodu anakart veya sistem üreticisinin sitesinden indirip güncellemektir.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Tavsiye edilmezler. Gerçi bu çeşit programlar hızlı ihtiyaçaları karşılamakta işe yarayabiliyorlar ama trafikteki "sürat felakettir" manalı sözü bu husustada zaman zaman kendisini hatırlatabiliyor; problemli ve hatalı yüklemelerde yapabiliyor.

      Bu sebeple en doğrusu donanım sürücü yüklemelerinin üretici resmi sitesinden ve/veya Microsoft Update Kataloğundan yapılması tavsiye edilir. 

      Microsoft Update Kataloğu: Microsoft resmi sayfasıdır ve bu sitede windows işletim sistemleri için Microsoft tarafından test edilerek tasdik edilen sürücüler bulundurulur. Bu sürücülerin windows uyumlulukları Microsoft tarafından garanti edilmektedir (Donanım sürücüsünün resmi sitelerindeki henüz Microsoft tasdiği olmamış sürücülerden dahi daha sağlam ve güvenilir olmaktadırlar).

      Microsoft Update Kataloğu sitesine giriş - İnternet Explorer ile ulaşılabilmektedir, diğer tarayıcılar ulaşamaz (tıkla)

      temmuz temmuz (12505)
      5 yıl önce cevaplandı

      • Bu verdiğiniz link ile, Windows Update aynı değil mi? jikol 5 yıl önce
      • Açtınmı siteyi? Microsoft Update Kataloğu yazıyor sol üst tarafta. Ne yazıyorsa o @jikol temmuz 5 yıl önce

      0

      Driver Booster kullanmıştım, bir sorun yaşamadım.

      Eğer işin uzmanı değilsen, sürücülerle tek tek uğraşmak istemezsen o zaman Driver Booster kullanabilirsin.  Bu sana vakit kazandırıyor. 

      Bilgisayarına ilave bir program yüklemek istemeyebilirsin. O zaman tek tek üretici web sitelerine gidip sürücüleri bulup yüklemen gerekir.  Bu da ciddi vakit alacaktır. 

      Microsoft tarafından Windows Update ile sağlanan sürücü güncellemeleri de  donanım üreticisi tarafından geliştirilmiştir. Yani Microsoft bu sürücüleri geliştirmiyor. Fakat bu sürücülerin versiyonu biraz eski olabilir. Fakat bu sürücüler  WHQL (Windows Hardware Quality Labs)  Windows donanım kalitesi laboratuvarında test edilir böylelikle sorunsuz olduğu kesinleşir.

      Eğer bilgisayarı oyun amaçlı kullanıyorsan, ekran kartı gibi sürücüleri ekran kartı üreticisi AMD, Nvidia gibi sitelerden indirmeni öneririm.

      Eğer bilgisayarı genel amaçlı kullanıyorsan ve bir sorunun yoksa sürücü güncellemesine gerek yoktur.

      Eğer bir sürücünün son versiyonuna ihtiyaç duyuyorsan üretici web sitesinden indirmen gerekir.

      Eğer sürücü güncellemek konusunda çok bilgi sahibi değilsen o zaman sürücü güncelleme yazılımı kullanmanı öneririm.

       

       

      murat murat (12492)
      5 yıl önce cevaplandı

      • Windows Update'yi hep kontrol ederim. Fakat format sonrası iki-üç sürücü yükler. Daha sonra hiç sürücü yüklediğine şahit olmadım. Hep format sonrası.. jikol 5 yıl önce
      • Windows Update'den sürücü güncelleme konusunda pek bir randuman bekleme. Formattan sonra gerekli birkaç sürücüyü yükler ondan sonra ben hiç doğru düzgün sürücü güncellemesi yaptığını görmüş değilim. @jikol omercik 5 yıl önce
      • @jikol dikkatindan kaçmıştır. Sonrasında da zaman zaman sürücü güncellemesi geliyor. Ama çok sık olmaz. murat 5 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol