Suya değmemiş telefonda sıvı nasıl olur ?

0

Merhaba benim asus zenfone 2 laser model bir telefonum vardı.2 hafta önce şarj %70'teyken bıraktım 1-2 saat sonra telefonu aldım elime açılmadı.Şarja taktım gene açılmadı.Normalde şarjda takılı iken telefonun üstünde kırmızı bir ışık yanar o da yanmıyordu.Telefonu servise yolladım ve sonra bana mail geldi.Mail'de sıvı ile temas ettiği yazıyordu ve anakart yanmış anakart, lcd ekran felan değişecekmiş bana 610 lira fiyat verdiler.Şimdi suyun yakınında bile bulunmamış bir telefon nasıl su alıyor ? Anakart yanmış madem lcd ekran niye değişiyor ekran zaten çalışıyordu.

yumuklusucurta yumuklusucurta (89)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Sıcak soğuk ortam görüp nem yapmış olabilir

    aserifkuzu aserifkuzu (188)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Bu telefon şuan n11.com sitesinde 639 TL'ye satılıyor 

      Asus Zenfone 2 Laser (tıkla)

      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        Teknik servis bu konuda "anakart yanmış, kesin sıvı dökülmüştür" varsayımı üzerinden neticeye varmıştır. Bariz klor, tuz, şeker gibi kalıntı yoksa böyle bir arızanın sıvı ile temasından kaynaklandığını tespit etmek ve söylemek çok zordur.

        Teknik servis kısaca "bunu tamir etmek yerine yeni telefon alın" demek istemiş. Garantisi varsa itiraz edin, garantisi yoksa telefonu alın başka bir teknik servisten ikinci görüş alın derim.

        hakan hakan (15424)
        6 yıl önce cevaplandı

        • Telefonun hala garantisi var.Abime telefonun resmini mail olarak atmışlar,telefonda hafif beyazlık felan var diyor.Sizce bunu kendilerinin yapma ihtimali var mı ? yumuklusucurta 6 yıl önce
        • @yumuklusucurta teknik servisin böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum. Hele ki yetkili teknik servisse. hakan 6 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol