svchost dosyası sürekli %100 Cpu kullanıyor

0

merhaba svchost  dosyası cpu sürekli çalıştırmakta ve sürekli 100% olarak çalışıyor konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim

zafer1453 zafer1453 (1)
1 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Merhaba,

    Svchost.exe, bilgisayarınızı ele geçiren bir virüs veya yapay zeka değildir, ancak bazı kötü amaçlı yazılımcılar svchost.exe hizmetine kötü amaçlı dosyalar ekleyebilirler. Bu yüzden svchost.exe bir virüsle karıştırılabilir. Svchost.exe’in bilgisayarınızda ne yaptığı görmek için:

    CTRL+ALT+DEL tuşlarına basarak ya da CTRL+SHIFT+ESC tuşlarına basarak Windows Görev Yöneticisi’ni açın. Her iki tuşlamada da, svchost.exe işleminin çalıştığını göreceksiniz.

    Bilgisayarınızdaki svchost.exe işleminin Microsoft’a mı yoksa bir virüse mi bağlı olduğunu anlamak için, Windows Görev Yöneticisi’nde işlem ayrıntılarını görüntülemeniz gerekir.

    Size izlemeniz gereken adımlardan bahsedeceğim.

    1. Görev Yöneticisini açmak için “Ctrl”, “Shift” ve “Escape” tuşlarına basın.
    2. Görev Yöneticisinin “İşlemler (Process)” sekmesine tıklayın.
    3. “Tüm Kullanıcılardan İşlemleri Göster” ve “Görüntü Adı” kısımlarına tıklayın. Bilgisayarınızda çalışan tüm işlemlerin bir listesi, İmaj Adı başlığı altında alfabetik sıraya göre görüntülenir.
    4. “svchost.exe” üzerinde sağa tıklayın ve “Özellikler”i seçin.
    5. “Ayrıntılar” sekmesine tıklayın. Telif Hakkı’nın yanında “Microsoft Corporation” yazmalıdır. Eğer yoksa, svchost.exe işlemi büyük olasılıkla bir virüstür.

    svchost.exe güvenli olsa da, bazı bilgisayar korsanları kötü amaçlı bir sürümünü de kullanabilir. Böyle bir durumda, bilgisayarınızı kötü amaçlı bir yazılım programından korumak için yazılım koruma programı çalıştırmanızı öneririz. Örneğin malware(mavi ikonlu) kullanabilirsiniz. Bu program sorunu bulup, temizlenmesi için yardımcı olacaktır.

    Svchost.exe bilgisayarınız için gerekli bir sistem bileşenidir ve Windows onsuz çalışmayacaktır. Svchost, görev yöneticinizi devralıyor gibi görünebilir ve bu durum sizde endişe yaratıyor olabilir. Bunların bir amaç için bilgisayarınızda olduğunu ve bir iş yapmak için çalıştığını anlamanız gerekir.

    astrayos astrayos (141)
    1 yıl önce cevaplandı

      0

      https://www.youtube.com/watch?v=mrkVf0FDoc8

      Svchost herhangi bir  şey olabilir. Yukarıdaki linkte videomuz var. Videoda anlatılanlara bakarak svchost hangi hizmet tarafından kullanıldığını anlayabilirsin.

      hakan hakan (15409)
      1 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol