Svchost.exe %25 CPU Kullanımı Sorunu

0

Dün boşta %1-3 arasında cpu kullanımı varken bugün %25 civarına çıktı. Neden arttığına baktığımda neredeyse tamamını svchost.exe'nin kullandığını gördüm. Bir çok program ile virüs taraması yaptım, sistemi geri aldım ama sonuç değişmedi. %24-%27 arasında boştayken kullanım söz konusu. 

Güncelleştirmeleri önceden kapatmıştım. 

Bu durum normal mi? Geçici bir durum mu? Yoksa müdahale gerekli mi? Gerekli ise ne yapmam gerekir? 

Windows 7 kullanıyorum. 

arowana arowana (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Svchost.exe dosyası Windows işletim sisteminin pek çok fonksiyonu yerine getirmek için kullandığı özel bir dosyadır. Windows servislerini yönetmek ve çalıştırmak için işletim sistemi svchost.exe dosyasını kullanır. 

    Svchost.exe virüs değildir. Fakat virüsler Svchost.exe dosyasına bulaşabilir. Svchost.exe konum olarak C:\Windows\System32 klasöründe yer alır. Bu klasör dışındaki svchost.exe dosyalarının virüs olma ihtimali yüksektir.

    Svchost.exe virüs mü? Konrol edin:

    1. Malwarebytes anti-malware nedir? Malwarebytes anti-malware nasıl kullanılır? linkinden Malwarebytes anti-malware indirin ve çalıştırın. 
    2. Dr.Web CureIt! nedir? Dr.Web CureIt! nasıl kullanılır?  Dr.Web kurulum gerektirmeyen bir antivirüstür.  
    3. Norton Power Eraser nedir? Nasıl Kullanılır?  
    4. Eğer bir sonuç alamazsanız FreeFixer programını linkten indirip tarama yapın. 
    damlakoc damlakoc (1391)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkür ederim. Hepsini uygulayacağım. Sadece system32 klasöründe var. Başka yerde svchost.exe dosyası yok. Virüs olduğunu pek düşünmüyorum. Combofix de dahil bir çok program ile tarama yaptım ve bir düzelme göremedim. arowana 8 yıl önce

    0

    svchost.exe zaman zaman işlemciyi meşgul edebilir. svchhost dosyası sürücüler de dahil olmak üzere pek çok sistem uygulaması tarafından kullanılır. 

    DamlaKoc'un yazdıkları yaparak virüs kontrolü yapabilirsiniz. Benim tahminim geçici bir sistem hareketi. Bir zaman sonra normale deönecektir.

    Güncelleştirmeleri kapatmanızı önermiyorum. Manuel de olsa zaman zaman yapın. güncelleme yapmamak çeşitli sorunlara yol açabilir.

    murat murat (12492)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkür ederim. Güncellemeleri kapatmamın sebebi her bilgisayarımı kapatmamda güncelleme yapıyordu. Sürekli 24 veya 27 güncelleme oluyor, onları bekliyordum. Hiç bitmiyordu sabit 24 güncelleme yapıyordu her kapatmada. Ben de güncellemeleri komple kapatmıştım. Şimdi en güncel halini indirip manuel olarak yapacağım. Teşekkür ederim. Dün svchost birden işlemi bıraktı ve cpu kullanımı eski haline döndü. Ancak bugün tekrar başladı. Acaba bilgisayar açılında 3-4 saat bir işlem yapıp sonra mı normale dönüyor? Tam anlayamadım bu durumu. arowana 8 yıl önce
    • bilgisayar boşta kaldığında dosya indeksleme yapıyor olabilir. Windows'un otomatik çalışan hizmetleri var. Arada onlardan biri çalışıyor olabilir. murat 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol