svchost.exe ram sorunu

0

svchost.exe system 32 klasörü içinde taramadığım virüs programı kalmadı çoğu virüs buldu ama sorun aynı  bu arada pc başladığında 2 kere anormalce yükseliyo 2 kere de işlemi durdur diyorum sonra sorun çıkmıyo ama hep böle mi yapcam ben HİZMETLER :HelookupSvc,BITS,Browser,Eaphost,gpsvc,IKEEXT,iphlsvc,LanmanServer,MMCS,

Profsvc,Rasman,Schedule,seclogon,SENS,ShellHWDetection,Themes,Winmgmt

ahmet5847 ahmet5847 (92)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    svchost.exe dosyası Windows tarafından pek çok dosyanın çalıştırılmasında kullanılıyor.Bu dosyanın pek çok dosyada kullanılması, dosyayının zararlı ve virüslere karşı hizmet edip etmediğini bulmayı zorlaştırıyor.

    Uzmanim.net üzerinde güveninirliği kanıtlanmış virüs ve zararlı temizleyici uygulamalar var.Yukarıdaki soruda tarattığınızı söylemişsiniz, ancak yine de aşağıdaki listeye bakarak eksik olanları da gidermeye çalışın.

    Tarama yapmanızın ardından sorununuz devam ediyorsa, sorunu daha önceden yaşamadığınız bir tarihe Sistem Geri Yükleme yapmayı deneyebilirsiniz.

    Tüm bunların dışında sorun devam ediyorsa bilgisayarınızı sıfırlayın.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    0

    Bilgisayar ilk açıldığında svchost.exe'nin yüksek ram kullanması normal. Özellikle resmini yolladığınız svchost.exe'nin yüksek ram kullanması normal. Çünkü pek çok Windows servisini çalıştırıyor.

    • AeLookupSvc : Uygulama Deneyim Hizmeti, bir uygulamama veya yeni bir aygıt yüklendiğinde arkaplanda bu işlemleri izler ve bir hata oluştuğunda uygulama kurulumunu yeniden başlatıp başlatmak istediğinizi sorar.
    • BITS : Genelde Windows güncelleme işlemlerinde dosya indirme işlemlerinden sorumludur.
    • Browser:  ağ üzerindeki paylaşılan kaynaklara kolayca erişmeyi sağlar.

    Diğerleri de bunlara benzer servisler.

    hakan hakan (15409)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkürler ama böyle birşeyler yoktu şu sıralar çıktı ahmet5847 7 yıl önce
    • o yüzden çözüm arıyorum ahmet5847 7 yıl önce
    • @ahmet5847 Windows güncellemelerini kontrol ettin mi yüklenmeye çalışan ve yüklenemeyen bir güncelleme olabilir. hakan 7 yıl önce
    • Hakan uzun süre sonra bu sorunu çözdüm sorun windows update deymiş ayrıca o hizmeti silmek gerekiyormuş yardımınnız için saolun ben zaten win 10 geçtim malum wanna cry hakan ahmet5847 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol