svchost.exe’ye bulaşmış mining virüsünü nasıl temizleyebilirim?

0

Merhabalar, bilgisiyarıma bir mining virüsü bulaştı. Anlık olarak ramimi resmen sömürüyor ve pcimde açık olan youtube kanalımı çalıp etheriumla alakalı canlı yayın açılmış. Kaspersky ile temizledim daha doğrusu temizlediğimi zannettim fakat bugün bilgisayarımda yine aynı şekilde virüsün çalıştığını gördüm. Malwarebyte ile de temizledim yine temizlendi olarak gözüküyor fakat tekrar gelmesininden korkuyorum. Ne yapmam gerekli? Yardımcı olur musunuz?

emre4ktay emre4ktay (1)
1 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Malwarebytes bu konularda gerçekten çok iyi bir program. Tespit edildiyse muhtemelen kalıcı olarak temizlenmiştir. Ancak eğer YouTube hesabınıza erişim gibi bir durum olduysa sadece mining değil trojan tarzı bir virüs bulaşmıştır muhtemelen. Ama dediğim gibi eğer Malwarebytes tespit ettiyse siler. Geri gdlmesi konusunda telaş etmeniz gereken bir durum olduğunu sanmıyorum ama dediğim gibi eğer trojan (truva atı) virüsü bulaşmışsa diğer hesaplarınız da tehlile altında olabilir. Bu sebepten hesaplarınızın şifrelerini değiştirmenizi tavsiye ederim.

    xbedirhanx xbedirhanx (836)
    1 yıl önce cevaplandı

      0

      MalwareBytes free bilgisiyara bulasmıs virüsleri temizler ancak pc ne baska yerden yine virüğs bulasabilir bunun için 

      Güvenlik Duvarı olan bir antivirüs kullanmanı öneririm Zonealarm veya  avast gibi

      beratbozkurt2010 beratbozkurt2010 (1)
      1 yıl önce cevaplandı

        0

        Malwarebytes ile temizlediysen yapman gereken indirdiklerine dikkat etmen, zararlı olabilecek programları bilgisayara yüklememen.

        svchost.exe Windows işletim sistemine ait ve hizmetleri kontrol eden uygulamadır. svchost.exe herhangi bir uygulama tarafından kullanılabilir. Bunun önüne geçemezsin.  Önplanda svchost.exe görünür ama arkada mutlaka zararlı bir hizmet, uygulama çalışıyordur.

        Bununla ilgili bir youtube videomuz var uzmanim.net Youtube kanalında o videoyu izlemeni tavsiye ederim.

        Svchost.exe ile ilgili videomuz: Nedir bu Svchost.exe? Virüs mü? Svchost.exe Hakkında Her Şey! https://www.youtube.com/watch?v=mrkVf0FDoc8

        Bitcoin virüsü https://www.youtube.com/watch?v=z8ncg01bdPs

        alattin alattin (16984)
        1 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol