swf uzantısı nedir? swf uzantılı dosyalar nasıl açılır?

0

.swf uzantısı nedir?

.swf uzantılı dosyalar nasıl açılır?

.swf dosya uzantısı nedir?

.swf uzantılı dosyaları açmak için program var mı?

damlakoc damlakoc (1391)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    .swf uzantısı nedir?

    .swf bir tür dosya uzantısıdır. Adobe firmasının Flash isimli internet eklentisinin dosyalarıdır. .swf kısaltmasının açılımı Small Web Format olarak bilinir. Small Web Format uzantılı dosyalar genelde basit uygulamaları ve GIF tarzı içerikleri bulundurur. Bunun dışında videolar ve müzikler de Adobe Flash ile hazırlanmış olabilir, yani .swf uzantılı dosyaların içinde olabilir. swf uzantısı İnternet üzerinde oldukça sık kullanılmaktadır. 

    Bilgisayarınıza indirdiğiniz veya birinin size  yolladığı .swf uzantılı dosyaları açamayabilirsiniz. Bu .swf uzantılı dosyaların nasıl açılacağını aşağıda anlattık.

    .swf uzantılı dosyalar nasıl açılır?

     

    .swf uzantılı dosyalar Adobe Flash ile hazırlanan dosyalardır. Bu dosyaları açmak için kullanabileceğiniz birçok yöntem mevcut.

    Bu yöntemlerden biri Adobe Flash Player ile .swf dosyasını açmak. Adobe Flash Player, yine Adobe firmasının geliştirdiği, Flash dosyalarını açmak için kullanılan bir yazılımdır. Adobe Flash Player indir linkinden indirebilirsiniz. Fakat Abobe Flash player artık pek çok tarayıcı tarafından desteklenmiyor.

    Swf dosyası açmak için önerilen yöntem:

    SWF File player ücretsiz bir programdır ve aşağıdaki linkten indirilebilir.

    Bir diğer yöntem oldukça basit bir yöntemdir. .swf uzantılı dosyayı Internet Explorer ile açabilirsin. Internet Explorer .swf uzantılı dosyaları desteklediğinden açmak istediğiniz .swf uzantılı dosya açılacaktır.

    Son olarak deneyebileceğiniz yöntem de SWF Player isimli program aracılığıyla .swf uzantılı dosyaları açmaktır. SWF Player .swf uzantılı dosyaları açmak için geliştirilmiş ücretsiz bir programdır. SWF Player indir linkinden indirebilirsiniz. Kurulumu ve kullanımı oldukça kolaydır.
     

    damlakoc damlakoc (1391)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Swf dosyaları nasıl açılır? Swf dosyaları hangi program ile açılır?

      SWF dosyaları aynı zamanda IrfanView programı ile de açılıyor. Irfanview ücretsiz ve oldukça küçük boyutlu bir resim görüntüleme programıdırç

      1. Buradan Irfanview indirin ve kurun: IrfanView indir
      2. Kurulum bittikten sonra dilerseniz Swf dosyasını çift tıklayın ve birlikte aç ekranından Irfanview seçin ya da File (Dosya) > Open (Aç) yolundan Swf dosyasını seçin. Open penceresinde dosya türü  All Files (tüm dosyalar) *.* seçmelisiniz.
      murat murat (12492)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        teşekkürler

        kullanici500166 kullanici500166 (1)
        4 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol