SysMain hizmeti nedir? Kapatsam sorun olur mu?

0

SysMain adlı bir hizmet var. Bir sitede performans için bunu kapatın yazıyordu. SysMain hizmetini kapatsam bir sorun olur mu? SysMain nedir?

acemiadam acemiadam (220)
4 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Sysmain nedir ?
    Sysmain diğer adı superfetch, google türkçe çevirisi hızlı getirme.

    Sysmain kapatılmalı mı ?
    Sysmain bir Windows10 servis hizmeti olup uygulamaların önyükleme hızlarını arttırmaya yarar eğer HDD sahibiyseniz kapatmayın.

    Eğer sisteminizde  son zamanlarda olağanüstü disk kullanımı, bellek kullanımı, cpu kullanımı ve y avaşlama söz konusu ise aşağıdaki programlarla bilgisayarınızı tarayın.

    Gördüğün gibi bende açık bir sorun teşkil etmiyor m2 SSD kullanıyorum yine de açık.

    hydra hydra (3800)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      SysMain Hizmeti açıklamasında "Zaman içinde sistem performansını korur ve geliştirir." yazıyor.  SysMain bir Windows sistem hizmetidir ve performansı arttırmayı hedefler. 

      Eskiden bu hizmetin adı SuperFetch idi. Windows 10 1809 güncellemesinden sonra SuperFetch > SysMain oldu.

      SysMain, arkaplanda çalışır ve senin RAM kullanımını analiz eder, çok kullandığın uygulamaları "çok kullanılan uygulama" olarak işaretler. Bu uygulamayı önyüklemeli olarak belleğe yükler.  Böylelikle sen o uygulamaya erişmek istediğinde bellekten hızlıca uygulamayı çalıştırır. Uygulamayı HDD üzerinden çalıştırmak RAM'den çalıştırmakdan çok daha yavaştır.

      SysMain amacı sistem performasını arttırmaktır. Bir uygulama belleğe yüklendiğinde ve işletim sisteminin belleğe ihtiyacı olduğunda SysMain kullanılan alanı otomatik boşaltır. 

      Daha önceden disk üzerinde bir dosya oluşturuluyordu (paging) açık uygulamalar bu alanda saklanıyordu. Windows 10 ile beraber artık  uygulamalar bellekte sıkıştırılş şekilde saklanabiliyor.

      SysMain hizmetini kapatmak mantıklı bir davranış değil. Pek çok işlemi otomatik olarak yapıyor. Ram gerektiğinde işgal ettiği alanları boşaltıyor.

      alattin alattin (16999)
      4 yıl önce cevaplandı

        0

        SysMain Windows 10'da performans arttırmak için var. Kapatmanı önermem. Windows 10 pek çok işi otomatik yapıyor. Bazı akıllılarda çıkıyor onu kapatın bunu kapatın diyor. 

        Windows 10 gibi sistemlerde SSD sürücü şart. Artık bunu kabullenmek gerekiyor. SSD olmayan bilgisayarlarda bazen SysMain aşırı CPU ya da RAM kullanıyor gibi görünebilir. Bu geçici bir durumdur. SysMain bilgisayarın RAM yani belleğini etkin şekilde kullanmak için vardır. SysMain aşırı CPU ya da RAM kullanıyorsa biraz sabret. Sorun düzeltmezse bilgisayarı yeiden başlat.  Muhtemelen SysMain hizmetinin aşırı CPU ya da RAM kullanması süreklilik arz eden bir durum değildir. Geçici bir sorundur. Genelde bilgisayar yeniden başlayınca sorun çözülür.

        SysMain hizmetinin kısa süreli aşırı CPU ya da RAM kullanması normaldir.

        murat murat (12492)
        4 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol