System32 klasörü nedir, ne işe yarar?

0

System32 klasörünün görevi nedir? System32 klasörü silinse ne olur?

System32 bir bilgisayar için ne kadar önemlidir? 1 harfi silinse  ne olabilir(not defteri olmadığını biliyorum ama içindeki not defterlerinden birinde)? System32 indirmek mümkün mü?

 

reklamdannefreteden reklamdannefreteden (26)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Sistem 32, sistem dosyalarını ve driver'ları barındıran sistem klasörüdür. Windows işletim sistemlerinin kurulmasıyla oluşurlar ve sistemin ayrılmaz parçası olurlar. Bu klasörde bırakalım bir dosya silmeyi veya değişklik yapmayı, tecrübesiz kullanıcıların oralara erişmeleri bie çok doğru olmaz. :-)

    Sistem 32 klasörü web ortamında download edilebilen bir dosya falan olmayıp, ismi üzerinde bir klasördür; içinde değişik dosyalar ve başka klasörlerde bulundurabilen bir çeşit dosya deposudur (Klasör= Dizin). Ayrıca sistem 32 klasörleri işletim sistemlerine ve PC özeline göre bir çok farklılık arz eder. PC'lerin kullanım süreci içerisinde kullanım durumlarına göre (Driver yüklemeleri, bazı program kurulumlarının etkisi vb.) bir takım değişikliklere uğrarlar. Yani bu klasörün yapısı sabit değildir, sistem kullanım ve ihtiyaçlarına göre değişkenlik gösterir.

    Bu kadar uzun yazdırdın bana:-)

    Not: Değişiklikten kastım not defterinde yazım ile ilgili değişiklikler değildi. Not defterlerine ait text dosyaları ve diğer bütün log dosyaları içinde yazım değişiklileri yapılması, sistemide, bu dosyalar ile ilgili uygulamalarıda hiçbir şekilde etkilemez. Silinseler bile..

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol