SystemSettingBroker.exe - Uygulama Hatası

0

Bilgisayarım Windows 10, GameDVR kapatmak istedim fakat XBOX oturuma bağlanamadı hatası aldım.İnternetten araştırdım aşağıdaki adımları takip ederek kapatmaya çalıştım.

  1. Başlat menüsüne regedit yazın ve kayıt defterini başlatın.
  2. HKEY_CURRENT_USER\System\GameConfigStore konumuna gidin.
  3. GameDVR_Enabled girdisinin değerini 0 yapın.
  4. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\ konumuna gidin.
  5. Bu konum içinde GameDVR adında yeni bir anahtar oluşturun.
  6. Anahtar içinde AllowGameDVR adlı bir DWORD 32bit girdisi oluşturun ve değerini 0 olarak belirleyin.
  7. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bilgisayarımı yeniden başlattığımda şu hatayla karşılaştım

"SystemSettingsBroker.exe - Uygulama Hatası: 0x00007FF9E6D84B4B adresindeki yönerge  0X0000000000000000 adresindeki belleğe başvurdu.Bellek şu olamaz read." 

Ayrıca bilgisayarda wifi butonunun görünmediğini farkettim.Yeniden başlatınca uçak modu açılmış ve kapanmıyor.Görev çubuğunda sağ alt bölümde yer alan ses aygıtı simgesinde de çarpı işareti var ses açmak için tıkladığımda "Sorunlar algılanıyor" diye bir bencere açılıyor fakat sorun algılanamıyor diye hata alıyorum.

Regedite tekrar girip izlediğim adımları geri aldım.Yeniden başlattım fakat hiç birşey değişmedi.Bilgisayarı kurtarma seçeneğinden formatlamak istedim kurtarma menüsüne girmek istediğimde pencere otomatik kapanıyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.

heismac heismac (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bir PC'de en hassas bölüm regedit kayıtlarıdır, çok gerekli olduğu haller dışında bu bölüme girilmemeli ve orada herhangi bir değişiklik veya silme işlemi yapılmamalıdır. PC'lerde en önemli problemler için dahi çeşitli çözüm alternatifleri vardır. Onları araştırmak, öğrenmek ve denemek varken belki hiçte güvenilir olmayan kaynaklara bakarak regedit'te değişiklik yapmak senin neyine?.. 

    Tekrar ediyorum, çok gerekli olmadıktan sonra regeditte değişiklik yapılmamalıdır. Bilhassada tecrübesiz kullanıcılar buna dikkat ve özen göstermelidir.

    Eğer PC'de Sistem geri yükleme aktif vaziyette ise ve sistemde yaptığın son değişiklikler öncesine ait bir geri yükleme noktasıda mevcutsa sistem geri yüklemesi yaparak problemleri düzeltmeyi deneyebilirsin:

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    Daha sonrada sistemde muhtemel virüs ve zararlılar için tarama yaparsın:

    Malwarebytes nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    HitmanPro nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Adwcleaner nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Sistemde yüklü antivirüs programıyla taramada yapılmalıdır.

    Edit: Sistem Geri Yükleme açılmıyorsa PC'yi bir windows yükleme/kurtarma medyası (DVD veya flash bellek) başlatıp ön yükleme sonrası "Bilgisayar onarımı" seçeneğinden Sistem Geri Yüklemeye girebilirsin. Oradan Sistem Geri Yüklemenin çalışmasında problem olmaz. Fakat kullanılacak yükleme/kurtarma medyası mutlaka PC'de yüklü olan windows sürümüne ait olmalı. Eğer farklı bir windows sürümüne ait bir medya kullanırsan "Bilgisayar onarımı"na giremezsin, sistem buna müsade etmez (Uyumlu olmadığı mesajı verir).

    Yine yükleme/kurtarma medyası yolundan Bilgisayar onarımı>Sorun Gider ekranına girerek oradan işletim sistemini sıfırlayabilirsin. Biliyorsun herhalde bu sıfırlama iki şekilde yapılabiliyor. Bunlardan biri sürücüdeki dosyalarını muhafaza ederek, diğeri ise herşeyi silerek tam sıfırlama şeklinde oluyor. Bunun kararını sistem sahibi kendisi verecek ve bir tercihte bulunacaktır.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Bir daha girip birşey değiştirmeyeceğim zaten fakat sistem geri yükleme ekranına bağlanamıyorum diye söylemiştim pencere kapanıyor.Onu yapabilsem zaten sorun çözülecek.

      heismac heismac (1)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Bununla alakalı mesajımın altına ilave yaptım, bakarsın. temmuz 6 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol