Takipçi kasma ve beğeni uygulamalarının çalışma mantığı

1

Selamlar iyi çalışmalar,

Facebook,İnstagram uygulamaları için kullanılan takipçi ve beğeni kasma uygulamalarının çalışma mantığı nedir?
Kullanıcılar bir havuza kaydolup birbirlerinin durumlarını beğeniyor,birbirlerini takip ediyorlar.Bunun mümkün olması için bu havuzda bulunan tüm kullanıcıların kullanıcı ve parolaları da takipçi ve beğeni kasma uygulamasının sahibinin elinde bulunması gerekmez mi?


Teknik olarak bilgi sahibi olanlar,bu konu hakkında bilgilendirme yapar mısınız?

Şimdiden teşekkürler.

researcher researcher (17)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Takipçi kasma programları temel olarak şöyle çalışır:

    Kullanıcı takipçi kasma  / takipçi arttırma programını yükler.  Uygulama kullanıcıdan yetki alır. Bu yetki token / jeton adı verilen bir veridir aslında. Token eyJz93afdfds5454ffdfdfreeeRErerereqwsassk4laUWw gibi şifreli bir veridir.  Bu uygulama kendini Facebook, Twitter gibi uygulamaların "Uygulamalar" bölümüne kendini ekler. Uygulama kurulurken aldığı yetkili kullanarak sayfa beğeni, takip gibi işlemleri yerine getirir. Bunlar otomatik / bot ile çalışan uygulamalardır.

    Yani aslında takipçi kasma / takipçi arttırma uygulamalarının parola ve şifreni bilmesine gerek yoktur. Bu bir türü.

    Başka bir tür daha var. Özellikle web üzerinden çalışanlar. Bunlarda sistem daha farklı. Kullanıcı  bir web sitesine giriş yapar. Bu site üzerinde kayıtlı olan ve takipçi arttırmak isteyen kullanıcılarıb profilleri, sayfaları listelenir. Kullanıcılar buradan beğeni yaparak kredi kazanır. Kazandıkları kredileri kendi gönderilerinin beğenilmesi için kullanırlar. Karşılıklı takipleşmek gibi düşünebilirsin.

    Son olarak aklıma gelen virüs ile yayılan takipçi kasma sistemleri var. Bunlar genelde Facebook üzerinden yayılır. Fake bir video görüntüsü tıklandığında yine Fake bir Facebook sayfasına yönlendirilirsin. Burada senden bir Chrome eklentisi yüklemen istenir. Sen eklentiyi yüklediğinde bu eklenti bilgisayarında bulunan kayıtlı Facebook, twitter tokenını kullanarak sayfa, gönderi beğenir.

    Temel olarak bu şekilde çalışıyorlar.

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

    • anlaşılır bir acıklama oldu,beni aydınlattığınız için teşekkür ederim. researcher 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol