Taskbar system.exe nedir,virüs müdür?

0

Merhaba, geçen günlerde bilgisayar açılırken çalışmaya başlayan taskbar system diye bir program gördüm. Yayıncısı belli değildi. Virüs olabileceğinden şüpheleniyorum. Bu programla ilgili bilgisi olan var mıdır acaba?

zamasu zamasu (1)
1 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    TaskbarSystem.exe gibi bir adı mı var? Öncelikle görev yöneticisini aç ve bu dosyayı bul. Dosyanın konumu bize pek çok bilgi verir. 

    Taskbar system.exe virüs ya da zararlı olabilir. Bu yüksek ihtimal.  Görev yöneticisinde Taskbar system.exe dosyasını görüyorsan sağ tuşla tıkla ve Dosya konumunu aç seçeneğini seç.

    Bu işlem seni Taskbar system.exe dosyasının olduğu konuma götürür. Daha sonra virustotal.com'a git.

    https://www.virustotal.com/gui/home/upload 

    Bu adresten Taskbar system.exe dosyasını yükle ve tarat. Böylelikle antivirüs programı yüklemeden dosyayı virüs taramasından geçirmiş olabilirsin. 

    Ya da buradan Process Explorer indir: Process Explorer indir

    Process Explorer gelişmiş bir görev töneticisidir, ücretsiz ve kurulum gerektirmez. İndirdiğin dosya zip dosyasıdır. Zipi aç içinde procexp64.exe ve procexp.exe dosyaları vardır. procexp.exe 32 bit için 

    procexp64.exe içindir sana uygun olan dosyayı çalıştır.

     Process Explorer uygulamasını aç. Burada Taskbar system.exe dosyasını bul. Sağ tuşla tıkla Check Virus Total seçeneğini seç. program senin için o dosyayı virus totalde taratır.

    Virus bulursa dosyası el ile silebilirsin. Ama bunu önermem Malwarebytes, Emsisoft Antimalware, Eset Nod 32 gibi bir program yükle ve bilgisayarını baştan sona tarat.

     

    murat murat (12492)
    1 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol