Tehlike: Kötü Amaçlı Yazılım Var

0

Google Chrome ile Twitter üzerinden paylaşılan bir linkli tıkladığımda Tehlike: Kötü Amaçlı Yazılım Var

Google Chrome, twitter.com üzerindeki bu sayfaya erişimi engelledi.

Kötü amaçlı yazılım dağıtıcısı olduğu bilinen twitpic.com alanından bu web sayfasına içerik yerleştirilmiştir. Bu sayfayı şimdi ziyaret etmeniz büyük olasılıkla bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılım bulaştıracaktır.

Kötü amaçlı yazılım, kimlik hırsızlığı, mali kayıplar ve dosyaların kalıcı olarak silinmesi gibi şeylere neden olan zararlı yazılımdır. uyarısı alıyorum.

Google Chrome Tehlike: Kötü Amaçlı Yazılım Var uyarısının çözümü nedir?

 

murat murat (12492)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Google Chrome, Tehlike: Kötü Amaçlı Yazılım Var uyarısının çözümü:

    Google Chrome, Tehlike: Kötü Amaçlı Yazılım Var  uyarısı zararlı içerik bulunduran bir siteye girmek istediğinizde karşınıza çıkacak olan bir uyarıdır. Google Chrome sizi virüslü sitelerden uzak tutmak için bu uyarıyı çıkarır. Eğer tıkladığınız link bilgisayarınıza zarar verecek, zararlı bir kod içeriyorsa Google Chrome bunu engeller.

    Fakat bazı durumlarda tıklanan, ziyaret edilmek istenen site zararlı br yazılım veya bilgisayarlarınızın bazı ayarlarını değiştirilmesi sonucunda başka bir siteye yönlendirilir.

    Mesela siz twitter'a girmek istediğinizde zararlı yazılım sizi başka bir siteye yönlendirir.

    Eğer Google Chrome, Tehlike: Kötü Amaçlı Yazılım Var uyarısını sadece kendi bilgisayarınızda, yani tek bir bilgisayarda alıyorsanız bilgisayarınıza zararlı bir yazılım yüklenmiş veya Hosts dosyanız değiştirilmiş olabilir.

    İlk kez ziyaret edeceğiniz bir sitede Tehlike: Kötü Amaçlı Yazılım Var uyarısı alıyorsanız o zaman site saldırıya uğramış ve site içine zararlı yazılımlar yüklenmil olabilir. Bu durumda bu Google Chrome uyarısını  dinleyerek bu siteden uzaklaşmanızda fayda var. 

    Google Chrome, Tehlike: Kötü Amaçlı Yazılım Var uyarısı çıktığında Geri dön linkini tıklayarak zararlı içerik barındıran siteden uzaklaşabilirsiniz. Bu durumda bilgisayarınız virüsten etkilenmemiş olacaktır.

    Facebook, Twitter, Youtube gibi sitelerde  Tehlike: Kötü Amaçlı Yazılım Var uyarısı alıyorsanız ve bu hata sadece sizin bilgisayarınızda oluyorsa o zaman aşağıdaki adımları takip edin

    Hosts dosyasını kontrol edin.

    Virüs, trojan, rootkit gibi yazılımlar windows Hosts dosyasını değiştirebilir. Hosts dosyasında zararlı kayıt olmadığından emin olun. Eğer host dosyasında bir yönlendirme varsa Google Chrome'da uyarı alabilirsiniz.

    Hosts dosyası kısaca alan adlarına karşılık gelen IP adreslerini tutar. Bu da bilgisayarın DNS sunucuya başvurmadan hızlıca web sitelerine ulaşmasını sağlar. Eğer Hosts dosyası bir şekilde zararlı yazılımlar tarafından değiştirilirse, bilgisayarınız zararlı sitelere yönlendirilebilir.

    Hosts dosyasını Yönetici olarak düzenlemeyi denemelisiniz. Aşağıdaki anlatın Windows 7, Windows vista içindir. Windows XP ve Windows 8 için de benzer yolları deneyebilirsiniz.

    1. Başlatı tıklayın. Programları ve Dosyaları ara bölümüne Notepad yazın.
    2. Arama sonucunda çıkan notepad.exe dosyasını sağ tuşla tıklayın ve yönetici olarak çalıştırı seçin.
    3. Aşağıdaki programın bu bilgisayarda değişiklik yapmasına izin vermek istiyor musunuz?sorusuna Evet cevabı verin.
    4. Notepad içerisinde Dosya > Aç  C:\Windows\System32\drivers\etc yolunu izleyin ve Dosya türünü Metin Belgeleri (*.txt) den Tüm dosyalara  (*.*) çevirin.
    5. Hosts dosyasını açın. Bu dosyadaki her şeyi silin. (Eğer siz bir kayıt eklemediyseniz)
    6. Şimdi Dosya > Kaydet tıklayın. Hosts dosyası üzerine yazılacaktır.
    7. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

    Google Chrome tarayıcınızı sıfırlayın.

    Google Chrome nasıl sıfırlanır? Google Chrome nasıl resetlenir? linkinde anlatıldığı gibi Google Chrome tarayıcınızı sıfırlayın. Virüs zararlı eklentiler yüklemiş olabilir. Bu sebepten Bağlantınız gizli değil  hatası alıyor olabilirsiniz.

    Bu işlemlerden sonra Google Chrome, Tehlike: Kötü Amaçlı Yazılım Var uyarısından kurtulmuş olmanız gerekiyor.

    Yukarıda bahsettiğim gibi eğer ilk kez girdiğiniz bir sitede Google Chrome, Tehlike: Kötü Amaçlı Yazılım Var uyarısı alıyorsanız o siteye girmemenizi öneririm.

    murat murat (12492)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol