Tek bilgisayarda aynı kabloda 2 farklı HDD kullanmak.

0

Herkese selamlar, biri masa üstü HDD Windows 10 kurulu, diğeri laptop HDD'si Windows Xp SP3 kurulu.Bu HDD'leri değiş tokuş yaparak farklı zamanlarda kullanıyorum, tek kablo kullanıyorum yani 2 farklı HDD'yi değiş tokuş yaparak aynı kablo üzeriden aynı anakart kablo girişine.Laptop HDD'si takılıyken Windows XP güncellemeleri ve donanım güncellemeleri yapmıştım sürücü güncelleme programlarıyla, iş bittikten sonra kapattım bilgisayarı aynı kablo ve anakarta HDD kablosu bağlanan aynı girişten masaüstü HDD'sini bağladım.Bu sefer Windows 10 çok uzun sürede açıldı, sürekli takılmalar oldu.Reset attım çok geç açıldı.Windows 10 onarma yaptım aynı sıkıntı vardı.Uzun uğraşlar ile Windows 10 yüklü HDD'yi düzgün ve hızlı çalışmasını sağlamak için uğraştım.Sonra Windows 10 yüklü HDD'yi diğer masaüstü bilgisayara taktım.Bu sefer Windows 10 ile ilgili tanımlanıyor gibi bir şeyler çıktı tam hatırlamıyorum, ardından 2. bilgisayarın DVD-RW kablosunu çıkarttım ve esas bilgisayara taktım HDD ile birlikte bu sefer düzgün ve hızlıydı Windows 10.Benim sorumun aslı şöyle, 2 farklı HDD kullanacaksak hele bunlar farklı işletim sistemiyse, anlattığım gibi bu problemlerin tam sebebleri nelerdir ve bu problemlerle karşılaşmamak için HDD kablosunu anakartın aynı deliğine değilde 4 tane HDD giriş yerlerinden başka bir girişe mi takmak gerekiyor?Bu işten anlayan birilerinden izah rica ediyorum.Çok uzun ve karışık yazdım hoş görün.Ayrıca laptop HDD'side çok yavaş oldu.

tezgahtakimengene tezgahtakimengene (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Yazdıkların çok karışık gerçekten. Belki yaptınların çok karışık bundan öyle..

    Ama sana kısaca ve sadece şunu belirtmek isterimki yaptıkların çok doğru ve olacak işler değil. Herşeyden önce başka PC'lerde oluşturulan sistemlere ait sabit disk yüklemeleri o sabit diskin sökülerek başka PC'lere taşınmalarında aynı sonucu vermez ve kısmı yada belki ciddi/önemli bazı uyumsuzluklar (anakart ve diğer donanımlar, sürücüler uyumsuzluğu gibi) ile ağır ön yüklenmeler ile geç sistem açılmaları, bazı başka hata ve problemler vede benzerleri ortaya çıkabilir. Yani bu gibi denemeler hiçte sağlıklı sonuçlar vermez. 

    Eğer senin ifade ettiklerini yanlış anlamadıysam bahsettiğin problemlerin kaynağı budur. Bu gereksiz, gereksiz olduğu kadarda sağlıksız ve boş denemelerden vazgeçersen iyi olur. Başına bazı problemler (mesela donanım bozulmaları ve bunların sonucu olarakta maddi zararlar) oluşmadan.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Evet haklısınız, fakat böyle yönteme başvurmamın sebebi bilgisayar oyunlarını indirip oynamak.Diğer HDD'de babam katiyen izin vermiyor oyun kurulumuna.Sorunlar çıkmadan önce oyunları yüklemiştim oynuyordum.Esas HDD'deki Windows 10 hızlı ve kararlı çalışıyordu, herşey süt limandı ki ne zaman driver güncelleme programından xp driver güncellemelerini ve microsoft güncellemelerini indirdim bu bahsetmiş olduğum sorunlar çıkmış oldu.Ama şimdi hızlı ve kararlı çalışıyor Windows 10.Yani bu problemin tekrar oluşmasını önlemenin herhangi bir çaresi yokmu farklı kablolarla farklı girişlere HDD'leri bağlamak gibi?

      tezgahtakimengene tezgahtakimengene (1)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol