Telefon casus yazılımı temizlemek için Fabrika ayarlarına dönmek yeterli mi?

1

iPhone de casus yazılım olduğunu nasıl anlarım antivirüs indiriyorum (Kaspersky,eset vb)fakat antivirüs android deki gibi taramiyor.casus yazılım için telefonu ayarlardan fabrika ayarlarına döndürüyorum bu casus yazılım için yeterlimi:)

konya4234 konya4234 (8)
12 ay önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Merhabalar, Apple cihazlara virüs bulaşması veya casus yazılım yüklenmesi biraz zor tabii appstore dışında bir yerden uygulama indirmediğiniz sürece. Apple cihazınızda eğer casus yazılım olduğunu düşünüyorsanız elbette virüs taraması yapabilir veya cihazınızı sıfırlayabilirsiniz.

    darkcrak darkcrak (5168)
    11 ay önce cevaplandı

      0

      Hayır, telefon casus yazılımını temizlemek için sadece fabrika ayarlarına dönmek yeterli değildir. Bazı casus yazılımlar, fabrika ayarlarına dönüldükten sonra bile telefonunuzda kalabilir. Bu nedenle, casus yazılımların tamamen silinmesi için güçlü bir anti-casus yazılım programı kullanmanız önerilir.

      bl4lev bl4lev (790)
      11 ay önce cevaplandı

        0

        Maalesef fabrika ayarlarına dönmek yeterli olmuyor.   Teorik olarak telefonu sıfırlamak virüsleri temizliyor. Fakat bu durum her virüs, casus yazılım için söz konusu değil.

        Android cihazlara göre daha az virus, casus yazılım IOS ekosisteminde var.  Özellikle jailbreak uygulanmış telefonlar elbette daha fazla riske sahip olabiliyorlar. Fakat Pegasus Casus Yazılımında da gördüğümüz kadarı ile Zeroday açıkları sayesinde telefonun jailbreak edilmesine gerek olmadan da casus yazılım yüklenebiliyor. Pegasus Casus yazılımı ile ilgili olan açıklar güncel IOS işletim sistemlerinde ve uygulamalarda kapatıldı.

        Zeroday saldırıları, yazılım ya da donanım üreticisi tarafından henüz keşfedilmemiş fakat saldırganlar tarafından bilinen ve kullanılan saldırılar.  Ancak ortaya çıktıklarında haberdar olabiliyoruz.

        Telefonun güncel bir IOS sürümüne sahipse, Jailbreak gibi bir işlem uygulanmadıysa, telefonunu sıfırlamak varsa virüsleri temizleyecektir.

        alattin alattin (16999)
        11 ay önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol