telefon takip nasıl anlaşılır

0

Merhaba telefonun takip edildiğini, birisinin telefona sızdığını, whatsapp mesajlarımızı birisinin okuduğunu, vs nasıl anlarız ?

elif0564 elif0564 (6)
2 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Telefonun takip edildiğini anlamanın basit bir yolu yok. Buradaki takipten kastınızın casus yazılım olduğunu varsayıyorum. 

    Öncelikle casus yazılımlar interneti kullanır. Veri kullanımınızı sık sık kontrol ederek veri kullanımında bir anormallik var mı kontrol edebilirsiniz.  Ayrıntılı fatura da size bilgi verecektir. Bazı casus yazılımlarda ortam dinlemesini başlatmak için başka bir telefondan kurbanın telefonunu aramak gerekir.  Size gelen çağrıların kayıtlarını düzenli kontrol edebilirsiniz.

    Yine telefondaki anormal durumlar fikir verebilir. Mesela bataryanın  aşırı kullanımı bir anda azalmalar. Bu elbette sağlıklı bir batarya için söz konusudur. Bataryanın ömrü bitiyorsa, telefon eskiyse  bu yanıltıcı olabilir. Yukarıda saydığın maddelerin teki değil bir kaçı olmalı.

    Telefonda antivirüs kullanmak da bilinen casus yazılımları engellemek için kullanılabilecek yöntemlerden biridir.

    alattin alattin (16999)
    2 ay önce cevaplandı

    • @alattin, Casus yazılımlar uzaktan yüklenebilir mi hocam ? Fiziksel erişim gerekli diye biliyorum ben ama 🥲 hocam bir de kali linux ile sızma olursa bunu nasıl anlayacağız ? elif0564 2 ay önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol