Telefon ve bilgisayar arası dosya aktarımı sorunu

0

Telefonu bilgisayara bağladığımda bir tepki vermeden sadece şarj oluyor,bilgisayardan telefona dosya aktaramıytorum, sizce bu sorunun çözümü nedir? Telefon : Turkcell Maxiplus5

gncr gncr (9)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Merhaba telefonunuzu bağladığınızda bildirim ekranına çeşitli seçeneklerin gelmesi gerekir. Buradaki ayarları değiştirerek deneyin. Hala tepki vermiyorsa USB kablonuz bozuk olabilir. 

    Bilgisayarınızdan telefona dosya aktarımı için GM Dosya Yöneticisi uygulamasını da kullanabilirsiniz. 

    Tek yapmanız gereken bilgisayarı ve telefonunuzu aynı internet ağına bağlamaktır. GM Dosya Yöneticisi uygulamasını indirdiğinizde uygulamanın içinden PC Dosya Transferi seçeneğini seçiniz. Uygulama bir IP adresi verecek, bu adresi bilgisayarınızda tarayıcının adres çubuğuna yazdığınız zaman telefonunuzdaki dosyaları görebileceğiniz ve istediğiniz takdirde dosya ekleyip/silebileceğiniz bir bölüm karşınıza gelecektir. Çok basit ve hızlı bir yöntem.

    GM Dosya Yöneticisi indir (tıkla)

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Telefon, tablet - PC arası kablolu aktarım için falan uğraşmaya hiç gerek yok, onlar eskidendi. Sana @farurhenho güzel ve pratik kullanımlı bir uygulama tavsiyesinde bulunmuş, onu kullanabilirsin.

      Ayrıca benimde bir bir uygulama tavsiyem olacak sana. Benim tavsiyede bulunacağım uygulama (ve uzantılar) @farurhenho tavsiyesinde olandan daha marifetli, kullanımı daha kolay ve kapsamı çok daha geniş.

      Kısaca bu uygulama ile;

      - Aynı ağda bağlı olmaya gerek olmadan sadece internete bağlı olarak (mobil veya wifi) her çeşit dosyanın telefonlar arası (ios uygulamasıda mevcut) hızlı transferini sağlayabilirsin.

      - Yine aynı ağa bağlı olma şart ve gereği olmadan PC'lerde ayrıca bir Chrome uzantısı sayesinde her çeşit dosyanın telefon tabletler ile PC arası (veya PC'lerin kendi aralarında) karşılıklı hızlı transferini gerçekleştirebilirsin.

      Sadece sana değil, okuyan herkese tavsiyemdir :)

      Send Anywhere (Dosya Aktarma) android (tıkla)

      Send Anywhere (File Transfer) Chrome App (uygulama) (tıkla)

      Send Anywhere (File Transfer, for Gmail/Slack) Chrome Extension (uzantı) (tıkla)

      Send Anywhere (File Transfer, for Gmail/Slack) Chrome uzantısı ile 10 GB boyuta kadar dosya transferi mümkün olabiliyor. Ve sadece telefon tablet - PC arası değil, PC'ler arasıda bu transfer yapılabilmektedir (Diğer PC'dede aynı uzantının olması kaydıyla). Fakat bu "yavaş" uzantıdır (Diğeri süper hızlı).

      Not: Ben kullanıyorum ve süper memnunum :)

       

      temmuz temmuz (12505)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        çözüm önerileriniz için teşekkürler

        gncr gncr (9)
        6 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol