Telefona hard reset atmak / fabrika ayarlarına döndürmek / sıfırlamak zararlı mı?

0

Telefona sık sık hard reset atmak telefona zarar verir mi? Ben bir sürü uygulama indiriyorum. Sonra telefon iyice yavaşlıyor. Bu durumda telefonu sıfırlıyorum.  Bunu sık sık yapmak yani telefonu sıfırlamak telefonun ömrünü azaltır mı? Bir sorun yaşar mıyım ilerde?

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Telefonu sıfırlamak, fabrika ayarlarına döndürmek, hard reset atmak telefona zarar vermez. Fakat bu işlemler telefondali fotoğraf, video, telefon numarası, kayıtlı hesap bilgilerinin silinmesine sebep olur.

    Telefonu sıfırlamak, fabrika ayarlarına döndürmek, hard reset atmak telefonun donanımına bir zarar vermez. Telefonun ömrünü azaltmaz.

     

    murat murat (12492)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Ek olarak: telefona dakkada bir format atarsanız telefon bozula bilir. darkcrak 4 yıl önce

    0

    Telefonu sıfırlamak denilen işlem telefona sonradan yüklü olan uygulamaların ve bu uygulamalara ait verilerin silinmesi demektir. Bu durumda telefon kullanım ömrü olarak zarar görmez. Yazılım olarak tüm yüklü uygulamalar ve size ait bilgiler teledondan kaldırılır. Çektiğiniz fotoğraflar, videolar, size gelen sms mesajları gibi pek çok bilgi silinir. Eğer bunlar yedeklenmediyse bu bilgilere tekrardan ulaşamazsınız.

    Telefonu sıfırlamak telefonun donanımına bir zarar vermez ama içindeki tüm verilerin silinmesine sebep olur. Fotoğraflar, videolar, mesajlar, uygulamalar hepsi silinir. Bu verilerin sizin için bir önemi yoksa telefonu sıfırlayabilirsiniz. Aksi durumda önce telefonu yedeklemeniz gerekir.

    alattin alattin (16999)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol