Telefona root atma

0

Selam Dostlar.

Eşimin telefonu sony m4 aqua, telefonun dahili hafızası 8 GB ama telefonun kendi sisteminin ve taşınamayan programlarının hafızası toplam 7 GB. Sıfırladım telefonu baktım standartı bu!! kullanmak için 1 GB dan az alan kalıyor buda bi zaman sonra telefonun kasmasına sebep oluyor.

Geçmişte bi android telefonuma root attığımı ve Kernel ini değiştirdiğimi hatırlıyorum ama uzun zaman oldu. şuan bu telefona uygun kernel ve root bilen (hızlandıracak) varsa paylaşabilir mi. Ve nasıl yapıldığını hatırlamıyorum. Nasıl yapılıyor?

aserifkuzu aserifkuzu (188)
6 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    • @temmuz teşekkür ederim. Bişe soracam. telefonda hafıza kalmadığı için root atacam, yani sony nin gereksiz silinemeyen bir sürü programı dahili hafızayı kapladığı için. Ancak bu telefonda e-devleti, banka programlarını vs. kullanıyoruz. Rootlanmış telefon bu konuda sıkıntılı olur mu? aserifkuzu 6 yıl önce
    • Hiçbir sıkıntı olmaz. O uygulamaları yeniden yüklersin ve eskisi gibi kullanmaya devam edersin @serifkuzu temmuz 6 yıl önce
    • Eyvallah @temmuz her zamanki gibi :) aserifkuzu 6 yıl önce
    • :) @aserifkuzu temmuz 6 yıl önce

    0

    Bu arada anlam kargaşası yaşıyor olabilirim root atma ve Rom konusunda. root atmak ve rom farklı şeyler mi?

    Edit: Tamam şimdi öğrendim ne olduklarını. Telefona root atıp Rom unu değiştirecem sanırım iyi olanı CYANOGENMOD ama emin değilim. 

    aserifkuzu aserifkuzu (188)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Root atma ve Rom atma farklı şeyler.

      Root attığında ROM (yani telefonda yüklü işletim sistemi gibi düşünebilirsin) aynı kalır ama telefonu kullandığın kullanıcın değişir artık tüm yetkileri sahip olursun. Windows'da administrator, yönetici gibi.

      ROM yüklemede telefondaki yazılımı komple değiştirebilirsin.  sony m4 aqua ile ilgili bilgim yok ama @ismailsarp sanırım bu konularda bir kaç paylaşım yapmıştı. Bakabilirsin.

       

      murat murat (12492)
      6 yıl önce cevaplandı

      • @murat teşekkür ederim güzel bilgi. @ismailsarp m4 aqua nın hafıza probleminden dolayı sadece root atıp gereksiz gördüğüm ve normalde sistemin silmeye izin vermediği programları silip hafıza problemini aşabilirmiyim yoksa root üstüne başka ROM kurup mu kullanmalıyım. Birde Yeni ROM e-devlet gibi programları kullanma açısından sakıncalımıdır? aserifkuzu 6 yıl önce
      • @aserifkuzu yüklediğin room root edilmemiş ve temizse e-devlet ve bankacılık uygulamalarında sorun yaşamazsın.. Root edilmiş telefonlarda bankacılık yazılımları uyarı verir. Ama yine çalışır. En azından garanti bankasının uygulaması böyle. Temiz room nasıl anlaşılır? anlayalamazsın :) murat 6 yıl önce

      0

      M4 Aqua güzel telefon olmasına karşılık malesef 8 GB gibi yetersiz bir hafıza ile geldiğinden kullanıcıları çok zor durumda bırakıyor.Telefon üzerinde yerleşik olarak gelen uygulamalar ve Android sistemininde 8 GB alan içerisinde olduğu hesap edildiğinde kullanıcıya çok kısıtlı bir alan bırakılıyor.Bu sebeple kullanıcı belirli bir süreden sonra telefonuna yeni uygulama yükleyemiyor veya var olanları güncelleştiremiyor.

      Telefonu abim kullanmakta, hafıza problemini o da yaşıyor ve telefonu daima sınırlı kapasitelerde kullanıyor.Ancak telefonun yavaşladığını açıkçası ben görmedim, gayet stabil ve hızlı çalışıyor gibi duruyor.Tek sorunu hafıza.

      Ben size ROM veya ROOT atmadan farklı bir çözüm önerisinde bulunayım.M4 Aqua telefonuna Anroid 6.0 sürümü verildi ancak Android 6.0 sürümü OTA üzerinden (direkt telefon üzerinden) verilmedi.Bu da güncellemeyi ancak bilgisayar üzerinden yükleyebilirsiniz demek oluyor.Bilgisayarınıza Sony programını yükledikten ve telefonunuzu kablo ile bilgisayar bağladıktan sonra telefonunuzu Android 6.0 sürümünü yükseltebilirsiniz.

      Telefonunuzu yükseltmenizin ardından Android 6.0 sürümü ile birlikte M4 Aqua telefonundaki hafıza sorunu çözülebiliyor.Android 6.0 ile birlikte telefon hafızasını ve hafıza kartınızı birleştirerek bu sorunu aşmış oluyorsunuz.

      YouTube üzerinde M4 Aqua hafıza birleştirme gibi videolar çok kez bulunabiliyor.Ama dediğim gibi telefonunuzu Android 6.0 sürüme yükseltmeniz şart.

      Her ihtimale karşı Android 6.0 sürümünden Android 5.0 sürümüne geri dönmek isterseniz aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz.

      Sony Xperia M4 Aqua Xperia Flash Tool ile Rom Yükleme? Xperia M4 Aqua Android 6.0 dan 5.0'a geri dönmek nasıl yapılır?

      @murat hocama da haber verdiği için teşekkür ederim.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol