Telefona Trojen Bulaşması Ve Trojen İle İlgili Sorular

0

Biliyorum bunu birkaç kez dile getirdim fakat geceleri gözüme uyku girmemeye başladı.

Telefonuma 3 hafta önce google chrome dan durduk yere dosya indi.Dosyayı açmadım.30 dk sonra Kaspersky ile tarattım ve Dangerous Object Multi Generic Yani TROJEN olarak gösterdi.Taratmadan önce dosyalardan silmiştim.Tarattıktan sonrada karantinadan sildim.Şu anda telefonumda AVAST VE EMSİSOFT var. Şimdi sorularıma geçiyim

*Trojen silinmemiş olabilirmi?Avast ve Emsisoft güvenli gösteriyor AYRICA Trojen silinmemişse belirtileri ne olur yani KAMERAYI falan açabilirmi?(Hiç kamerayı açmadı fakat yani korkuyorum)

*Trojen Klavyeye yazılmış eski şifreleri falan çalabilirmi şifreler panoya falan kaydedildiyse?Ayrıca Bilgisayarda benim mail hesabım açıktı annem babam falan bilgisayardan hesaplarına falan girmişti bişeye etki edermi çünkü klavye önerilerinde mailleri falan yazıyor.

*Peki Trojeni açsaydım eğer belirtileri ne olurdu bir yükleme ekranı falanmı açılırdı?

**Trojen çalışmış olsaydı telefona ne yapabilirdi?

*Ben trojeni sildikten 1 gün sonra akşam durduk yere OPERAVPN en yakın konuma bağlandı yani trojen silinmemiş olabilirmi?

Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim çok stresliyim.

selocan787 selocan787 (107)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Trojen virüsü oldukça kötü bir virüsdür.Trojen genelde cihazınıza bulaşır ve virüs sahibine cihazınız hakkında bilgi verir ve ayrıca cihazınız üzerinde çeşitli işlemlerin izinsiz yapılmasına neden olur.Trojen bulaştı ise yukarıdaki saydıklarınızın hepsi olabilir ve bunu bilemeyiz.Ancak trojen e tıklayıp aktif etmemenizden ötürü telefonunuzda sadece bir dosya olarak kalmış harekete geçmemiş olmalıdır.

    Ayrıca siz Avast ve Emsisoft ürünleri ile tarattığınızı ve temiz olduğunu söylemişsiniz.Bu durumda telefonunuzun temizliğinden emin olabilirsiniz.Özellikle Avast programı önceden birçok kişinin başına bela olan PornClup virüsünde başarılı olmuş bir programdır.Bu sebeple içiniz rahat olabilir.

    Ancak şunu da unutmamalısınız eğer trojen cihazınıza bulaştı ve bir şekilde sizin müdahalenizle harekete geçtiyse siz onu silene kadar çeşitli hesap bilgileriniz başkası tarafından öğrenilmiş de olabilir.Ancak sizin durumunuzda harekete geçmemiş gibi geldi bana.

    İçinizin rahat etmesini isterseniz telefonunuzu sıfırlayabilir ve telefonunuzda trojen bulaştığı zaman girilmiş olan hesap bilgilerinin şifrelerini değiştirebilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Peki trojene tıklasaydım mesela bir kurma ekranı falan gelirmiydi? selocan787 7 yıl önce
    • @selocan787 hayır kurma ekranı gelmezdi.Eğer böyle birşey olsa siz onu anlar ve kapatırdınız.Tıklamış olsaydınız sizin haberiniz olmadan trojen telefonunuza bulaşır ve sizi izlemeye başlardı. ismailsarp 7 yıl önce

    0

    Burada biz sana ne desek anlam ifade etmeyecek, sürekli aynı şeyi soruyorsun. Trojan'ı yazan adamı bulup getirsek sana açıklama yapsa yine için rahat etmeyecek. 

    Bu sebepten içinin rahat etmesi için servise git ve orjinal Rom'u tekrardan yüklet veya yeni bir telefon al. Yeni aldığın telefonununda %100 temiz olacağını kimse sana garanti edemez. O yüzden akıllı telefon yerine normal, klasik tuşlu telefonlardan alabilirsin. Onlarda bu garantiyi san verebilirim trojan kesinlikle yoktur.

    hakan hakan (15409)
    7 yıl önce cevaplandı

    0

    Çok korkak davranıyorsun, böyle korkmana gerek yok. Olmazsa servise gönderip yeni ROM yüklersin veya ROM'u kendin yüklersin. Ayrıca aynı soruyu tekrar tekrar sormanın lüzumu yok.

    toprak34 toprak34 (2026)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol