Telefonda açık kalan Facebook hesabı nasıl kurtarılır?

0

Telefonumdaki Facebook uygulamasında hesabım açık ama Facebook hesabımın şifresini unuttum. Hesabımda telefon numarası ekli değil, e-posta adresime de erişemiyorum. Facebook hesabımı nasıl kurtarabilirim?

omercik omercik (9418)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Telefonunuzda açık olan Facebook hesabınızın şifresini öğrenemezsiniz ancak yine de hesabınızı kurtarmanın bazı yolları vardır. Bunu 3 farklı madde de anlatacağım.

    1. Hesaba kayıtlı e-posta adresi veya telefon numarası ile şifreyi değiştirmek.
    2. Telefon numarası kayıtlı değilse ekleyip şifreyi değiştirmek.
    3. Hesaba 3 tane güvenilir kişi ekleyip, güvenilir kişileri kullanarak şifreyi değiştirmek.

    Hesaba kayıtlı e-posta adresi veya telefon numarası ile şifreyi değiştirmek

    Öncelikle nolur nolmaz telefonunuzdaki hesabınızdan çıkış yapmayın. Farklı bir telefon veya bilgisayarınızdan facebook.com adresine girin, e-posta adresinizi yazın ve “hesabını mı unuttun?”a tıklayıp gerekli adımları uygulayarak şifrenizi sıfırlayın.

    Bir ihtimal hesabınızda kayıtlı e-posta adresine erişemiyorsunuzdur ve telefon numarası da ekli değildir. Böyle bir durumda normalde şifrenizi sıfırlayamazsınız ancak 2 gün önce başıma gelen ve deneyip başarılı olduğum şu yöntemlerden birini kullanarak hesabınızı kurtarabilirsiniz.

    Telefon numarası kayıtlı değilse ekleyip şifreyi değiştirmek

    Şifresini unutmuş olsanız bile hesabınızın telefonda açık olması çok büyük bir avantajdır. Çünkü hesabınızı halâ yönetebilirsiniz, bir şey ekleyip/çıkarabilirsiniz. Yani hesabınızda istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Burada hesabınıza telefon numarası ekleyeceksiniz.

    • Öncelikle hemen o an kontrol etme imkanınız olan bir telefon numarası bulun ve hazırda beklesin.
    • Telefonunuzda açık olan Facebook uygulamasına girip sağ üst köşedeki menü işaretine dokunun, sayfayı biraz aşağı kaydırın ve Hesap Ayarları seçeneğine dokunun.
    • Hesap Ayarlarına girdikten sonra Genel bölümüne girin ve Telefon yazısına dokunun.
    • Karşınıza numara ekleme bölümü gelecek. Buraya hemen kontrol edebileceğiniz bir telefon numarası girin ve “Numara Ekle” seçeneğine dokunun.
    • Daha sonra eklediğiniz numaraya bir onay kodu gelecek, o kodu istenen yere gireceksiniz ve böylece telefon numarası Facebook hesabınıza eklenmiş olacak.

    Artık telefonda açık olan Facebook hesabınızın şifresini eklediğiniz numarayı kullanarak değiştirebilirsiniz.

    Eğer bu yöntem işe yaramaz ve bir problem çıkarsa (çıkacağını zannetmiyorum, ben bu yöntemle hesabımı kurtardım) bir yöntem daha var.

    Hesaba 3 tane güvenilir kişi ekleyip, güvenilir kişileri kullanarak şifreyi değiştirmek

    Facebook’ta şifre sıfırlamak için güvenilir kişileri kullanma özelliği vardır. Eğer hesabınıza daha önce güvenilir kişi eklememişseniz, hemen ekleyebilir ve eklediğiniz kişileri kullanarak şifrenizi değiştirebilirsiniz.

    • Facebook uygulamasını açın ve Hesap Ayarları bölümüne girin.
    • Hesap Ayarlarından Güvenlik ve Giriş bölümüne girin.
    • Burada “Hesabına erişememen haline iletişime geçebileceğin arkadaşlarını seç” diye bir yer vardır. Buraya girin ve “Güvenilir kişileri seç” butonuna dokunun.
    • Şimdi karşınıza gelen alana arkadaş listenizden 3 kişinin ismini yazın ve ekleyin. Ekleyeceğiniz kişilerle hemen iletişim kurabilmelisiniz ve size anında yardımcı olabilmeliler. Çünkü onlara da şifrenizi sıfırlama sürecinde görev düşüyor. Yani buraya rastgele isimler yazmayın.

    Güvenilir kişilerinizi belirlediğinizi varsayıyorum. Şimdi eklediğiniz kişileri kullanarak şifrenizi değiştireceksiniz.

    • Bilgisayardan veya telefondan facebook.com adresine gidin ve e-posta adresinizi girip “hesabını mı unuttun?”a tıklayın. Facebook önce hesabınızda kayıtlı bilgileri baz alarak size şifre sıfırlama seçenekleri sunacak.
    • Alttaki “bunlara artık erişimin yok mu?” seçeneğine tıklayın ve gelen ekrana erişiminiz olan bir e-posta adresi girip devam edin.

    Şimdi yapmanız gereken şey şu:

    • Güvenilir kişi olarak eklediğiniz arkadaşlarınızın her birine ulaşıp hesapları açıkken https://www.facebook.com/recover adresine gitmelerini söyleyin.
    • Arkadaşlarınız buraya gittiklerinde Facebook tarafından onlara bir kod verilecek. Her arkadaşınızdan ayrı ayrı aldığınız bu kodu, şifre sıfırlama ekranında sizden istenen alanlara girmeniz gerekiyor. Gerekli yerlere girin ve devam edin.

    Girdikten sonra e-posta adresinize bir mesaj gelecek ve eğer kabul edilirse şifrenizi değiştirebileceksiniz. Artık yapmanız gereken tek şey e-postanıza gelecek olan mesajı beklemektir.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol