Telefonda casus yazılım olmadan sadece telefon numarası ile telefon dinleme yapılabilir mi?

0

Merhaba, telefona herhangi bir  casus uygulama programı yüklenmeden bir başkasının telefonunu dinlemek, o telefondaki (ya da telefon numarası üzerindeki görüşmeler) görüşme, mesajlasma vs gibi bilgilere erişmek mümkün mü.? Yani sadece telefon numarası ile de dinlenebilir mi? uzaktan erişimle bunu yapmaları mümkün mü? Benim telefonumda herhangi bir casus yazılımı yüklenmiş değil ama sadece telefon numaramı veya hangi marka model telefon kullandığımi vererek beni dinlemeleri mümkün mü?

Mesela ben dinlendiginden emin olduğum birine "senin telefonun dinleniyor diye haber vermek "  istesem ona bunu nasıl haber verebilirim? Nasıl bir yol kullanmalıyım. 

Bir arkadaşım bununla ilgili sorun yaşıyor. Ve onun rehberinde benim numaram da kayıtlı. Benim numaram kayıtlı olduğu için benim telefonuma erişmeleri ne kadar mümkün olur? 

Telefonu komple kapatsam dinleme devam eder mi?

(Ayrıca sizi telefonla arayıp sorabilmem mümkün mü? Yazarak çok ifade edebildim mi, bilemedim de )

 

Teşekkürler 

0zlem 0zlem (1)
1 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Normal bir insanın sadece telefon numarası bilinen bir kişiyi dinlemesi (casus yazılım kullanmadan) mümkün değildir. Sadece telefon numarası bilinen, telefonunda casus yazılım olmayan, güncel bir sisteme sahip cihaz dinlenemez.

    "Normal bir insan"'dan kastım devlet, istihbarat çalışanı, GSM operatöründe yetkili konumda çalışan biri haricindeki insanlar. Özel ekipman ve aygıtlar kullanarak konum olarak yakında bulunan biri dinlenebilir. Teknik olarak bu mümkün. 

    Hücresel iletişim hava yolu ile iletişim sağlar. Kablolu yapıya göre daha az güvenilir olmakla beraber GSM yapısı kendi içinde güvenlik önlemleri barındırır.

    • SIM kartı olmayan bir cihaz ağa katılamaz
    • Çoklanmış bir SIM kartın hücresel ağ üzerinde çalışmasına izin verilmez.
    • Baz istasyonu ve mobil cihaz arasındaki veri şifrelenir.

    GSM standartı,aramaların gizliliğini ve GSM abonesinin anonimliğini koruyarak uçtan uca güvenlik sağlar.

    Dolayısı ile temiz bir cihazın dinlenmesi basit bir işlem değildir.  "Amcamın oğlu, eski sevgilim, mahallenin çocuğu" casus yazılım olmadan sadece telefon numarasını bilerek bir telefonun mesajlarına, aramalarına, cihaz içindeki fotoğraflara erişemez.

    Kapalı telefon gerçekten kapalıysa, ortam dinlemesi yapılamaz. 

    Sorun yaşayan arkadaşınız, telefonuna temiz ROM kurdurarak sorunu çözebilir.   Yani telefondaki işletim sistemini fabrika çıkışında yüklenen ROM ile değiştirmesi lazım. Güvenilir bir yetkili serviste bunu yaptırabilir.  Telefondaki işletim sisteminin de güncel bir sistem olması gerekir. Android kullanıyorsa Android 11, Android 12, Android 13gibi güncel bir sürüm olursa iyi olur.

     

    alattin alattin (16984)
    1 yıl önce cevaplandı

    • çok teşekkür ederim yanıtınız için. Peki mesela o yazılım telefona bir şekilde yüklendi diyelim. Dinlenmek istenen o telefonun WİFİ ya da Mobil İnterneti açık değilse eğer.. yine dinlenebilir mi? telefonda o casus yazılım var ama telefon internete bağlı değil diyelim. yine de dinlenme olayı mümkün mü ? tekrar çok çok teşekkür ederim :) 0zlem 1 yıl önce
    • Casus yazılımların tamamı internet üzerinden çalışır. Telefona fiziksel erişimi olan birisi elbette internete gerek duymadan telefona casus yazılım benzeri bir yazılım yükleyip aramaları kayıt altına alabilir. Fakat dediğim gibi internet yoksa telefona fiziksel erişimi olmalı. @0zlem alattin 1 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol