Telefonda internetten video izleyemiyorum sorunun çözümü nedir?

0

Telefonda internetten video izleyemiyorum sorununu çözümü nedir?

Telefonda youtube videolarını izleyemiyorum sorunun çözümü nedir?

Telefonda gazate sitelerinde videoları açamıyorum sorununun çözümü nedir?

hakan hakan (15424)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Telefonda internetten video izleyemiyorum sorununu çözümü nedir?

    Telefonda internetten video izleyemiyorsanız bunun bir kaç nedeni olabilir. Genellikle karşılaşılan sorun videonun telefonun desteklemediği formatlarda internet üzerinde yayınlanıyor olmasıdır. Yine güncel olmayan tarayıcılar sorun çıkarabilir.

    Telefonda internetten izlemek istediğiniz video siteye eski bir teknoloji ile yerleştirilmiş olabilir

    Örneğin eğer video Microsoft Silverlight teknoloji ile web sitesine koyulmuş ise o zaman siz bu videoyu telefonda izleyemezsiniz. Silverlight eski ve telefonların desteklemediği bir teknolojidir.

    Yine video Adobe Flash ile siteye konulmuşsa bu videoyu da telefondan izleyemezsiniz. Telefona adobe flash player'in yüklenmesi gerekir. Ama Adobe Flash player çok fazla telefon bataryasını tükettiği için ve güvenlik sorunları olduğu için (telefona virüs bulaşmasına sebep olabiliyor) Samsung, Sony, HTC,Asus LG gibi üreticiler tarafından Android'e yüklü olarak gelmiyor. Biz de telefonunuza Flash player yüklemenizi önermiyoruz.

    Fakat pek çok web sitesi, özellikle video barındıran haber siteleri gibi, telefonlar için özel uygulamlar sunarlar. Mutlaka internetten video izleyemediğiniz sitenin uygulaması var mı kontrol edin. Uygulamayı yüklediğinizde telefonda internetten videoları sorunsuzca izleyebilirsiniz.

    Telefondan internet üzerinden video izlemek istediğiniz site videoları HTML5  ile siteye yerleştirmiş ise o zaman sorun olmayacaktır ve videolar telefonda açılacaktır.

    Dizi sitelerinin çoğu artık videoları HTML 5 olarak web sitelerine yerleştiriyorlar. 

    Sorun web sitesinde olabilir, başka siteden telefonda video izlemeyi deneyin

    Ayrıca bazen sorun web sitesinde de olabiliyor. Örneğin Habertürk gibi haber sitelerindeki videolar bazın çok geç açılıyor bazen de hiç açılmıyor. Telefonda İnternetten video izleyememe sorunu sadece tek bir sitede mi yoksa başka sitelerde de var mı kontrol edin.

    Telefonunuza güncel bir tarayıcı yükleyin

    Yine tarayıcı sorunları telefondan internetten video izleyememe sorununa yol açabilir. Bu durumda telefonunuza güncel bir tarayıcı yükleyin. Örneğin Google Chome yükleyebilirsiniz. Android telefon kullanıcıları bunu Google Play üzerinden, Iphone kullanıcıları bunu App Store üzerinden indirirebilirler. Güncel bir tarayıcı yüklemek telefonda internetten video izleyememe sorununu çözecektir.

    Android sürümünüz çok eski olabilir

    Telefonunuz çok eski bir android sürümüne sahipse (Android 4 öncesi) bu sorun yaratıyor olabilir. Güncelleme imkanı var mı diye üretici sitesini kontrol edebilirsiniz.

    Yukarıda en çok karşılaşılan Telefonda internetten video izleyemiyorum sorunlarının çözümlerini bulabilirsiniz. Bir şekilde yukarıdakiler size çözüm sağlamazsa ve Telefonda internetten video izleyememe sorunu devam ederse telefon modelini belirterek bize sorabilirsiniz.

    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol