Telefondan uzaktaki bir bilgisayarı nasıl kontrol edebiliriz?

0

Benim evimdeki bilgisayar sürekli açık ve internete bağlı. Okulda olduğum zamanlar uzaktan telefondan evimdeki bilgisayarı kontrol etmek istiyorum. Telefon üzerinden uzaktaki bir bilgisayar nasıl kullanılabilir?

Anonim Anonim (156)
1 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Uzaktaki, internete bağlı olan bir bilgisayarı telefon üzerinden kullanabilmek için bir yazılıma ihtiyaç var. VNC yazılımları bu tür işleri görmek için idealdir. Örneğin RealVNC ev kullanımı için ücretsizdir. 

    Bilgisayarı uzaktan kontrol etmek için kullanacağımız programın adı RealVNC.

    Bilgisayara yüklenecek VNC Server: https://www.realvnc.com/en/connect/download/vnc/

    Android Telefona Yüklenecek VNC Viewer: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.realvnc.viewer.android&hl=tr&gl=US

    Telefonunun iPhone ise: iOS (iphone, ipad) için: https://apps.apple.com/us/app/vnc-viewer/id352019548

    Hem Android telefonlardan hem IOS (iphone, ipad) gibi cihazlardan VNC kullanmak mümkün. VNC server hem Windows hem Linux hem de MacOS işletim sistemlerinde çalışabiliyor.

    Bilgisayarı Telefon Üzerinden Kullanmak için öncelikle bilgisayara yukarıdaki linkten VNC server'ı indirmeniz ve yüklemeniz gerekiyor. Daha sonra RealVNC sitesi üzerinden bir hesap oluşturmalısınız.

    Hem bilgisayarda hem telefoda VNC hesabınız ile oturum açmalısınız. Kullanıcı adınızı ve parolanızı telefona girdiğinizde VNC Viewer otomatik olarak bağlanılacak kontrol edilecek bilgisayarı size gösterecektir.

    VNC server yazılımına kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra Telefonunuza Android ya da IOS VNC Viewer yazılımını yüklemelisiniz. Yine RealVNC üzerinden açtığınız hesap bilgileri ile oturum açmalısınız. Tüm bu işlemlerden sonra Android ya da iOS cihazınızdan Bilgisayarı Telefon Üzerinden Kullanmak oldukça basit olacaktır.

    alattin alattin (16999)
    1 yıl önce cevaplandı

      0

      Alternatif olarak Chrome Uzaktan Masaüstü var. O da kullanılabilir. Yine TeamViewer başka bir alternatif. 

      hakan hakan (15424)
      1 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol