Telefonu USB ile şarj etmenin zararı var mı?

1

Arkdaşlar yeni bir batarya aldım güzel çalışıyor fakat şuan elimde bir şarj cihazı yok usb ile bilgisayara bağlayarak şarj etmek istiyorum bir kaç günlüğüne bataryaya bir zararı var mı sizce? En ufak bile zararı varsa söyleyin ona göre hareket edeceğim teşekkürler.

telefon marka model: samsung duos gt-s7582

nizi666 nizi666 (179)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Eğer USB üzerinden tam şarj yapacaksan bir zararı yok. Ama tam şarj olmadan sürekli tak çıkart yapacaksan bunun zararı var.

    Normalde şarj aletleri 5V @ 1A değerine sahiptir. Bazıları yine 5V @ 0.7A gibi değerlere sahiptir. Bilgisayar USB portu ise 5V @ 0.5A değerine sahiptir. Bunun anlamı bilgisayar USB'si üzerinden şarj edeceksen telefonun daha yavaş şarj olur.

    Yavaş şarj olma lithium ion piller için daha iyidir. Yavaş şarj lithium ion pilin daha az ısınmasına sebep olur. Isı, pillerin ömrünü kısaltan en önemli etkendir.

    Bu anlamda bilgisayar USB'si üzerinden şarj etmenin hiç bir zararı yoktur aksine faydalıdır. Ama tak çıkart yapmayacaksanız. Tak çıkart yapmak pil ömrünü kısaltır. bataryanız %5 -%20 seviyelerine indiğinde şarja takın %100 olduğunda şarjdan çıkartın. Asla tam boşalmasın.  Telefonlarda bununla ilgili koruma mevcut. Zaten tam boşalmadan kendini kapatır. 

    Fakat bazı kullanıcılar ısrarla telefon kapandıktan sonra açmaya çalışır. Bu çok riskli bir durumdur. Pil birden bozulabilir.

     

    hakan hakan (15409)
    7 yıl önce cevaplandı

    • çok teşekkürler bilgi için tereddüt ediyordum sayenizde rahatca takacağım şarja nizi666 7 yıl önce
    • @nizi666 rica ederim faydası olmasına sevindim hakan 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol