Telefonum durup dururken kapanıyor açılmıyor general mobile 4g

0

telefonu alalı 4 ay falan oldu yeni başladı sorun telefonu uzun süre elime almazsam kapanıyor bide güç tuşuna basınca açılmıyor şarja takmayı daha denemedim belki şarja takınca açılır pili çıkartıp takıyorum açılıyor ama sürekli böylemi uğraşıcam yardım lütfen

123tyt1233 123tyt1233 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Merahaba

    Telefonunuzda aniden kapanma durumu olmuş ve siz daha sonra açmaya çalıştığınızda açılmamış.Bataryayı çıkarıp taktığınızda ise telefonunuz açılmış.Bu durumda sanırım sizin batarya ile ilgili bir probleminiz var.Telefon bataryaları kullanım şekline bağlı olarak zamanla stabilitelerini kaybediyorlar ve bozulmalar meydana gelebiliyor.Örneğin: Birden bire kapanmalar, şarjın aniden dolu gözükmesi ya da şarj varken aniden şarj oranının düşmesi gibi.

    Çözüm 1: Telefonunuzdaki bataryaya kalibrasyon işlemi yapın

    Telefon bataryalarını kalibrasyon işlemi yaparak daha verimli kullanımasını ve bazen de yaşanan sorunları çözmesini sağlayabilirsiniz.Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak kalibrason işleminin nasıl yapıldığını görebilirsiniz.

    Telefonda Batarya Kalibrasyonu nedir,Telefonda Batarya kalibrasyonu nasıl yapılır?

    Çözüm 2: Telefonunuzu sıfırlayın(resetleyin)

    Bu işlemi yapma amacımız sorunun tam olarak bataryadan mı yoksa işletim sistemli bir hatadan mı olmasını anlamak için.

    Sıfırlama işlemi sonucunda telefon hafızanızdaki verilerin silineceğini unutmayın.Telefon hafızanızdaki resimleri,videoları ve sim kartınızdaki isimleri yedeklemeyi lütfen unutmayın.

    Telefonunuzda sırasıyla; Menü → Ayarlar → Yedekle ve Sıfırla → Fabrika verilerine sıfırla → Telefonu sıfırla → Herşeyi Sil yolunu izleyerek telefonunuzu sıfırlayabilirsiniz.

    Çözüm 3: Bataryanızı değiştirin veya garantiye gönderin

    Yukarıdaki işlemler sonucunda yaşadığınız sorun hâlâ devam ediyorsa sorununuzun kaynağı büyük olasıkla bataryadan kaynaklanıyor.İsterseniz siz yeni batarya alarak yola devam edebilirsiniz.Ancak telefonunuzun garantisi bitmemişse garantiye yollayın.Garanti kapsamında bataryanızın ücretsiz değişme ihtimali var :)

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol