Telefonum şarj olurken %99 da çok bekletiyor

0

Tablet olsun telefon bilgisayar gibi teknolojik aletler neden şarjdayken %99 a gelince baya bir bekletiyor?bi keresinde 1 saat bekliyeni de görmiştim .

Çok meraknettim birde şarj %100 olunca 5 dk bekleyin diyorlar bu doğrumudur?

 

ozgurlol ozgurlol (268)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Merhaba,

    Bir cihazı şarj ederken %99 seviyesi ile %100 seviyesi arasındaki bekleme süresi herhangi bir işaret veya mesaj içermez. O anda firmanın yazılımsal veya donanımsal olarak belirlediği bir kriter de olabilir. Sürenin 1 saat veya daha fazla olması normal olmamakla beraber, o anda şarj olan cihazın işlem yapıyor olmasıda muhtemel.

    Cihazın pil seviyesinin %100 olmasından sonra bekleme zorunluluğu yoktur. Özellikle üretici firmanın böyle bir tavsiyesi yoksa.

    furisu furisu (28)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Her cihazda %99'de çok bekler gibi bir kural yok. Şarj %100 olduğunda 5 dakika beklemenin bir anlamı yok. Dolduğu zaman veya dolmaya yakın şarjdan çekebilirsin.

      Aynı zamanda normalde bir bataryanın tamamen boşaltıması ve tamamen şarj edilmesi önerilmez.  Bazı üretici firmalar bunun için önlem alırlar zaten. Örneğin telefon şarjı %1 gösteriyorken telefon kapanabilir. Aslında batarya belki %5 doluluk oranına sahiptir. Fakat pilin ölmemesi için yazılım bunu sana %1 olarak gösterir. %100 olduğundaysa bu "tamamen doldu" artık telefonu şarjdan çekmelisin anlamına gelir. 

      Batarya %100 doluyken şarjda tutmak bataryayı strese sokar. Her boşalma anında %100'de tutmak için yeniden şarj eder.  Telefon ve şarj aleti ısınmaya devam eder. Bu da telefon sağlığı için hiç iyi değildir.Telefonun başında beklemiyorsak, telefonu %95 civarında şarjdan çekmek en doğrusu.

       

      hakan hakan (15424)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol