Telefonum Suya düştü ne yapabilirim?

0

Cebiniz veya tabletiniz suya düşerse...

Telefonunuzu lavaboya, banyoya veya tuvalete düşürürseniz panik yapmayın, hemen bunları uygulayın!

Telefonunuzu suya düşürürseniz kötü sona hazırlanın: Herhangi bir tablet veya cep telefonu, onu açıkken suya düşürmeniz halinde çabuk davranmazsanız, kalıcı bir hasar görecektir. Bu ise telefonunuzun pahalı bir tuğla parçası haline gelmesi demek.

Telefonunuz suya maruz kalır kalmaz pilini çıkarmak, ilk adımda yapabileceğiniz en iyi şeydir. Islanan telefonunuzu veya tabletinizi kurtarmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Ancak suya düşürmenizden sonra zaman kaybettiyseniz, onu kurtarma ihtimalinizin çok yüksek olmadığını söyleyelim.

Telefon suya düşünce ne olur?

Telefonunuz veya tabletiniz suya düştüğünde hızlı davranmanız gerekir. Islak cihazınız kısa devre yapacaktır. Bu, size elektrik çarpmasına dahi neden olabilir. Az miktarda su, bazen sıcak devre kartı veya işlemci üzerinde buharlaşabilir ve ekrana zarar verebilir. Temel olarak telefonunuzu ıslatmak iyi bir fikir değildir ve böyle bir durum başınıza geldiğinde çabuk hareket etmeniz gerekir.

esty esty (-48)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    İlk önce telefonunuzu kapatın

    Telefonunuzun pilini çıkarmanız mümkünse ilk önce bunu yapın. Eğer telefonunuzun pili çıkarılmıyorsa, telefonuzu normal yolla kapatın. Telefonunuzun hala çalışıp çalışmadığını kontrol etmeyin, bu işleri daha da kötü hale getirebilir.

    Bulunduğunuz yerde düz ve kuru bir yüzey bulun ve aşağıdaki adımları uygulayın. Hızlı olmanız çok önemli, aksi halde cihazınız tamamen kullanılmaz hale gelebilir.

    Sökebildiğiniz kadar sökün

    Pille beraber çıkarmanız gereken iki şey daha var: SIM kart ve varsa microSD kartınız. Bu iki kartı da alın ve kuruması için bir kenara ayırın.

    Kartları çıkararak suyun girmiş olduğu kart slotlarını bir kağıt mendil ile kurutabilirsiniz.

    Telefonunuzu veya tabletinizi kurutma

    Telefonunuzun içinde olan suyu mümkün olduğunca çabuk dışarı çıkarmalısınız. Aşağıda nemi kurutmaya yönelik bazı alternatif yöntemler bulacaksınız, ancak bundan önce cebinizin ekranının kenarındaki, üzerindeki, vidalar ve çerçevelerdeki suyu bir kağıt mendil ile kurulayın. Cihazınızı parçalarına ayırmadan, kurutabildiğiniz kadar kurutun.
     



    Telefonunuzun iç kısmını kurutma

    Telefonunuzun içindeki devre kartını, bağlantıları ve işlemcileri kurutmanız gerekiyor. Bunun için birkaç yol izleyebilirsiniz.

    Saç kurutma makinesi: Saç kurutma makinesini en düşük sıcaklık seviyesinde çalıştırın ve elinizi yakmayacak kadar bir uzaklıktan telefonuzun pil slotunu, SIM/micro SD kart slotunu kurutun. Ekranı kuruturken dikkatli olun, aksi halde dokunmatik ekranınız zarar görebilir. Bunu yaklaşık olarak 30 dakika sürdürün.

    Pirinç: Bir kase pirinç, telefonunuzu kurutmakta en etkili yöntem olabilir. Telefonunuzu her yönünden yaklaşık 2cm içeride olacak kadar pirincin içine batırın ve gece boyunca telefonunuzu bu halde bırakın.

    Silis jölesi: Teknolojik cihazların müptelasıysanız, bu koruyuculardan saklamış olma ihtimaliniz var. Artık onları değerlendirmenin zamanı geldi. Telefonunuzu veya tabletinizi Silika Jel poşetlerinizin arasına yerleştirin ve sabaha kadar kurumasını bekleyin.

    Bu işlemlerin ardından telefonunuzun pilini yerleştirerek açma düğmesine basabilir ve tekrar çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

    esty esty (-48)
    7 yıl önce cevaplandı

      1

      Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler

      taha17 taha17 (91)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol