Telefonuma su damladı Dokunmatik ekran çalışmıyor, ne yapabilirim?

0

Arkadaşlar bugün Discovery (1) telefonumun ekranına birkaç damla su geldi dokunmatiği çalışmadı. Biraz panik yaptım bataryayı çıkardım biraz bekledim tekrar taktım telefonu başlattım sorunsuz bir şekilde çalışıyor.. Fakat telefonun ekranı (benim power tuşuna basıp kilitlememle veya kendi ekran parlaklık süresi bittikten sonra) kapanınca tekrar telefonu(nun ışığını) açıyorum dokunmatik çalışmıyor...

NOT : Discovery telefonlarla telefonu kapatmak için power tuşuna basılı tuttuktan sonra KAPAT VE YENİDEN BAŞLAT olmak üzere 2 seçenek karşıma geliyor kapat'a bastığım zaman telefon kapanıyor. Madem ki dokunmatik çalışmıyor o ekran da nasıl parmağımı okuyup telefonu kapatıyor anlayamadım.

Teşekkür Ederim....

selcukulusal selcukulusal (32)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Şunu tam anlayamadım siz telefonu kapatıp bataryayı beklettikten sonra yeniden başlattınız ve tekrar açtınız.Sorunsuz çalıştığını söylediniz.Bu sorunsuz çalışma dokunmatik ekran da sorunsuz çalışıyor demek mi?.Dokunmatik kiliti kapatıp açtıktan sonra mı çalışmamaya başlıyor?

    Telefonunuza su döküldükten sonra dokunmatiğin çalışmaması meydana geldiğine göre bu sorunun kaynağı yazılımsal bir sorun olmamalı yani ışığı kapatıp açmanız bu durumu etkilememeli.Dokunmatik çalışmıyorsa hiç çalışmıyordur.Veya dokunmatiğin sadece bir kısmı çalışıyordur.Belki de Kapat ekranındaki kısım zaten çalışıyordur.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Telefonu kapatıp açıyorum sorunsuz çalışıyor ekranı kilitliyorum açtıktan sonra çalışmıyor

      selcukulusal selcukulusal (32)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Telefonunuza su döküldükten sonra böyle bir durum yaşamanız biraz ilginç gerçekten.O zaman şunu denemek gerekiyor.Telefonunuzdaki verilerinizi yedekleyin ve telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürün.Bunu Ayarlar bölümünde bulabilirsiniz.Eğer bu şekilde de sorun oluşursa sorun donanımsal kaynaklı 'dır diyebiliriz ve telefonunuzu servise götürmeniz gerekebilir. ismailsarp 8 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol