Telefonumdan İnternete Girebiliyorum Ama Laptopumdan Giremiyorum

0

Wifi ile laptopumdan internete bağlandığımda gün içinde aralıklarla kopmalar oluyor. Fakat o kopmaların olduğu sırada telefonumdan wifi ile sıkıntısız bir şekilde bağlaniliyorum. Hatta başka bir laptop getirip denedik onunla da bağlanabiliyoruz. Ama kendi laptopumda o sırada bağlantı olmuyor.  Ya 1 dk sonra kendiliğinden geliyor internet ya da manuel olarak ekranın sağ altındaki simgeden "bağlantı kes - bağlan" komutları ile getirebiliyorum interneti bazende sorun gider komutunu kullanarak. Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

grafiker60 grafiker60 (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Alttaki 5 maddeyi uygula, problemine bunlardan biri, ikisi veya tamamı faydalı olacak, problemini çözecektir:

    1- Ağ bağlantılarından WiFi bağlantını veya Denetim masasında Aygıt Yöneticisinden kablosuz ağ bağdaştırıcını sağ tuş menüsü marifetiyle önce devre dışı bırak ve sonra yeniden etkinleştir.

    2- İnternet protokolu arabiriminde 8.8.8.8 ile 8.8.4.4 veya 208.67.222.222 ile 208.67.220.220 DNS adreslerini gir. Bu DNS'ler girilmeden önce bir DNS temizliğide faydalı olabilir (Komut isteminden ipconfig /flushdns komutu ile..).

    3- Düzelme olmadıysa yine internet protokolu arabiriminde modem IP ve yerel ağın ile uyumlu sabit IP'ler ata.

    4- Modem arabiriminden kablosuz bağlanma kanallarında deneme yoluyla kanalları değiştir (Bu ayarlar Kablosuz Ayarlar sekmesinden yapılır ve evdeki mekanik/elektronik eşyaların durumuna göre değişmekle birlikte genellikle iyi bağlantı sağlayan kanallar, 1-6 ve 11 numaralı kanallardır).

    5- Hala düzelme olmadıysa kablosuz ağ bağdaştırıcını kaldırarak yeniden kur ve/veya güncelle.

    Son olarak eğer bir VPN veya proxy kullanıyorsan onları kapat (Deneme için geçici olarak antivirüs programının çalışmasınıda durdurabilirsin). 

    Bunlar yapıldığında probleminin çözülmesi gerekir. Yinede bir düzelme olmazsa sisteminde bazı virüs ve zararlıların probleme yol açtıkları düşünülebilir. Sıkı bir antivirüs taraması ve diğer zararlılar için tarama/temizleme yapılır.

    Ayrıca güç secenekleri ile ilgili bir alternatif çözümde denenebilir (Çok zaman işe yaradığı görülmüştür.):

    Ağ paylaşım merkezinden WiFi bağlantısı tıklanır. Açılan Wi-Fi Durumu arabiriminde Özellikler düğmesi tıklanır. Açılan Wi-Fi Özellikleri arabiriminde Yapılandır düğmesi tıklanır. Açılan kablosuz bağdaştırıcına ait Özellikler arabiriminde Güç Yönetimi sekmesine girilir ve o sekme altındaki "Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" ifadesinin başındaki onay işareti (tık) kaldırılarak seçili olmaktan çıkarılr, tamam denilerek çıkılır ve bilgisayar yeniden başlatılır.

     

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol